El regidor d’Ensenyament felicita els estudis d’Educació Infantil d’UManresa per la iniciativa del Lab 0_6 que acostarà la ciència als més petits

12 de gener de 2016   El regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Toni Llobet, ha felicitat UManresa i en especial els estudis d’Educació Infantil per la iniciativa del Lab 0_6, un centre de descoberta, recerca i documentació sobre l’educació científica a les primeres edats. Llobet, que ha assistit a l’acte inaugural d’aquesta nova proposta, ha posat de relleu que aquesta és una iniciativa que beneficia tot el territori i en especial, que està al servei de la primera infància. El regidor s’ha compromès a incentivar l’ús del Lab 0_6 entre tota la comunitat educativa. En la seva intervenció ha destacat que algunes de les actituds que vol promoure el projecte, com l’organització, la col·laboració, el treball en equip i la comunicació, són imprescindibles per avançar, tal com ha succeït recentment en l’àmbit polític del país. L’acte també ha comptat amb les intervencions del vicerector de la UVic-UCC i director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, i de la directora dels estudis d’Educació Infantil, Montserrat Pedreira. Després de l’acte institucional, els assistents han pogut visitar les instal·lacions del Lab 0_6.

Segons Valentí Martínez, el Lab 0_6 consolida el projecte universitari, fa una contribució al territori, és innovador i representa una aportació al conjunt de la societat, més enllà de l’activitat acadèmica més relacionada amb la universitat. En aquest sentit, Martínez ha posat de relleu la voluntat que ha perseguit la universitat al llarg dels seus 25 anys de trajectòria d’endegar iniciatives que, més enllà del sentit teòric, tinguin una aplicació pràctica que repercuteixi en el territori i que permeti visualitzar el treball que es duu a terme dins les aules. Per al director general de la institució, aquests projectes només són possibles gràcies a l’interès i el compromís dels equips de professionals, en aquest cas el dels estudis d’Educació Infantil, encapçalat per la directora, Montserrat Pedreira.

Pedreira ha fet una presentació del projecte, que s’ha concebut amb l’objectiu d’acostar la ciència als més petits, entre els 0 i els 6 anys. Segons Pedreira hi ha molt poques activitats adreçades als infants d’aquesta edat en l’àmbit de la ciència i possiblement aquesta sigui la primera sorgida en l’àmbit universitari. A més de ser un espai pensat perquè els infants s’acostin de forma natural a la ciència, el Lab 0_6 treballarà en la formació de mestres en l’àmbit científic i servirà per fer recerca i investigació. L’objectiu de tot plegat és, segons ha dit, ‘contribuir a millorar l’educació al territori i fer la ciència més propera al conjunt de la ciutadania, perquè és una cosa fascinant’.

Pedreira ha explicat que al Lab 0_6 els infants han d’explorar, experimentar, utilitzar instruments i desenvolupar habilitats. Tot plegat alhora que despleguen actituds com la col·laboració, l’organització o la comunicació i que avancen a partir del seu propi interès i sense l’ajuda dels adults.

El Lab 0_6 oferirà activitats adreçades a les escoles de dilluns a divendres, de les deu del matí fins dos quarts de cinc de la tarda en visites concertades. Per al públic familiar funcionarà a partir del dia 15 de gener, els dilluns i divendres de les cinc a les set de la tarda i els dissabtes de les deu a la una.

Les primeres activitats adreçades a la formació del professorat es desenvoluparan aquest mes de gener. Entre aquestes destaquen les VII Jornades de Diàlegs educatius, els dissabtes de ciència i el campus científic per aprendre com millorar l’ensenyament de la ciència als infants.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Fub_lab0-6_12 Fub_lab0-6_25 Fub_lab0-6_33 Fub_lab0-6_44

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació, General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.