La passió per investigar centrarà la VII edició dels Diàlegs Educatius d’UManresa

25 de gener de 2016   Els estudis de Grau en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC han organitzat per al dia 30 de gener la setena edició de les Jornades de Diàlegs Educatius. Aquesta edició, que coincideix amb la posada en funcionament del Lab 0_6 (centre de descoberta, recerca i documentació sobre l’educació científica a les primeres edats), es dedicarà a la passió per la ciència i l’emoció que genera el procés d’investigació i aprenentatge. Les jornades comptaran amb la presència d’experts en l’educació científica com Anna Forés, Neus Sanmartí, Sabrina Rossi, Carme Alemany i amb el divulgador científic Marc Boada, entre d’altres. Les jornades aplegaran 150 persones.

Les Jornades de Diàlegs Educatius s’adrecen a docents, a estudiants de magisteri i a persones interessades en el món de l’educació, i tenen com a finalitat ser un espai de debat, reflexió i intercanvi d’experiències. En aquesta ocasió, el treball s’articula a l’entorn del títol ‘Ciència 0-12. Passió per investigar’. Per aquest motiu, a més de dues conferències, una d’inaugural i una altra de cloenda, durant la jornada es duran a terme diversos tallers i experiències sobre el treball científic a les aules des de l’educació infantil fins a la primària.

Anna Forés, doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació i llicenciada en Pedagogia, serà l’encarregada d’inaugurar les jornades amb la conferència titulada ‘Passió per educar des de la neuroeducació’ Forés està especialitzada en didàctica, educació social, resiliència, neurodidàctica i e-learning. La conferència de cloenda anirà a càrrec de Neus Sanmartí i durà per títol ‘Indagar: per a què? Què? Com? I com avaluar?’. Sanmartí és doctora en Ciències Químiques i catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències a la Universitat Autònoma de Barcelona. Està especialitzada en temes relacionats amb el desenvolupament curricular per a l’aprenentatge de les ciències i l’educació ambiental i amb l’avaluació i el llenguatge en relació amb l’aprenentatge científic.

Pel que fa als tallers, se’n faran sobre materials senzills per indagar, sobre les joguines com a font de coneixement i creativitat, sobre la pedra com a matèria pedagògica, sobre el treball de l’ombra amb infants de 3 a 6 anys i sobre la quotidianitat com a font de descobertes. Un dels tallers es dedicarà a explicar el funcionament del Lab 0_6.

Les Jornades de Diàlegs Educatius començaran a les nou del matí i és previst que finalitzin a dos quarts de set de la tarda i es desenvoluparan a l’edifici FUB2 (Avinguda de les Bases de Manresa, 1).

SONY DSC

Assistents a les VI Jornades de Diàlegs Educatius d’UManresa

SONY DSC

Conferència inaugural de Carme Alemany a la VI edició dels Diàlegs Educatius

SONY DSC

Un dels tallers de les VI Jornades de Diàlegs Educatius

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.