L’aprenentatge inicial de la lectura i l’escriptura obre el Cicle Obert de Conferències Educatives d’UManresa

1 de febrer de 2016.  Els estudis d’Educació Infantil d’UManresa posen en marxa el dia 3 de febrer la tercera edició del Cicle Obert de Conferències Educatives. El cicle complementa les activitats del curs Escoles Singulars, que té com a finalitat donar a conèixer i aprofundir en experiències innovadores impulsades per centres educatius d’arreu. La primera de les conferències anirà a càrrec de Maria Rosa Gil i duu per títol ‘Ni presses, ni renúncies: reflexions al voltant de l’aprenentatge inicial de la lectura i l’escriptura’. Gil és doctora en Psicologia i Pedagoga Terapèutica.

El Cicle continuarà el dia 24 de febrer, amb la conferència de Dàmaris Gelabert titulada ‘Has provat de dir-li-ho amb música?’. Gelabert és pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils, a més de llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació i creadora del mètode TotSona d’Estimulació Musical a l’etapa 0-6.

La tercera de les conferències tindrà lloc el dia 9 de març. Anirà a càrrec d’Eduard Vallory i tractarà del tema ‘De l’ensenyament a l’aprenentatge: l’Escola Nova del segle XXI’. Vallory és gestor del canvi centrat en la millora de l’educació i des de l’any 2014 treballa en un programa de formació per al desenvolupament professional dels mestres per encàrrec del Govern de la Generalitat.

El cicle de xerrades es clourà el dia 30 de març amb la conferència de Gino Ferri. Ferri, amb 30 anys d’experiència en l’àmbit educatiu, pronunciarà la conferència titulada ‘Innovar l’educació partint de la identitat dels infants’. Ha treballat com a mestre en les escoles infantils públiques de Reggio Emilia i al Centre de Documentació i Investigació Educativa de les escoles infantils d’aquesta localitat italiana. Des de fa 20 anys és el responsable de la formació de mestres d’educació infantil.

Totes les conferències són obertes a les persones interessades en el món de l’educació i tindran lloc a la sala d’actes de l’edifici principal de la Fundació Universitària del Bages.

SONY DSC

Conferència de la passada edició del Cicle Obert de Conferències Educatives

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.