UManresa farà possible titular-se en Podologia i Fisioteràpia en 5 anys i mig

9 de febrer de 2016  La Facultat de Ciències de la Salut del Campus Manresa de la UVic-UCC permetrà, a partir del curs 2016-2017, simultanejar els estudis de Podologia i Fisioteràpia per obtenir les dues titulacions en cinc anys i mig d’estudis Aquesta serà la primera oferta d’aquestes característiques a Catalunya d’aquestes dues titulacions, que aprofita la complementarietat de les dues especialitats de l’àmbit de la salut per formar professionals d’un perfil que és especialment valorat en el sector de la medicina de l’esport. Tenir els dos títols universitaris pot ser un avantatge en l’ocupabilitat en l’àmbit assistencial, policlíniques i centres de salut, en general, ja que donarà competències per a l’exercici tant de la fisioteràpia com de la podologia. Aquesta nova oferta universitària compta amb l’avantatge de disposar de la Clínica Universitària, un centre assistencial i docent que garanteix a l’alumnat la possibilitat d’aprofundir en un enfocament multidisciplinari dels tractaments de les dues especialitats.

Els alumnes que aprofitin aquesta simultaneïtat d’estudis adquiriran un coneixement profund de la biomecànica de les extremitats inferiors i un domini de les teràpies rehabilitadores i de l’anatomia del cos humà. Els estudiants es graduaran en Podologia al final del quart any, i completaran l’itinerari de Fisioteràpia cursant un curs i mig més. Això implicarà una dedicació exclusiva als estudis, ja que les classes s’impartiran en horaris lectius de matí i algunes tardes a la setmana. Per garantir un bon aprofitament de la simultaneïtat dels estudis, UManresa dedicarà una doble tutorització en podologia i fisioteràpia i un seguiment personalitzat de l’alumne.

Un dels punts forts d’aquesta nova oferta formativa és que la Facultat de Ciències de la Salut disposa d’una Clínica Universitària pròpia. Aquest equipament, concebut com un servei docent i alhora assistencial, permetrà als alumnes entrar en contacte directe amb l’aplicació pràctica dels tractaments multidisciplinaris aplicats als pacients. Hi tindrà un paper rellevant la recent creada Unitat de Salut i Esport, on ja hi treballen de manera interdisciplinària professionals de la Podologia i la Fisioteràpia. L’aprenentatge en aquest equipament garanteix espais, recursos i personal preparat, així com un equip docent integrat per professionals en actiu, per oferir una formació òptima dels futurs professionals. Part d’aquesta formació es fa seguint la metodologia de la simulació clínica. Un altre dels avantatges de la doble titulació és la seva vinculació amb la resta d’estudis de la Facultat de Ciències de la Salut (Infermeria i Logopèdia). La relació amb aquests altres graus afavoreix que l’alumnat adquireixi una visió àmplia de la professió en el context sanitari i assistencial.

UManresa té en l’actualitat un total de 1.137 alumnes de grau de l’àmbit de les Ciències de la Salut. D’aquests, la majoria són de les titulacions de fisioteràpia (571) i d’infermeria (382). De podologia hi ha 104 alumnes i de logopèdia, 80.

U_U-ESPORT-06

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Fisioteràpia, Podologia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.