Els centres universitaris de Manresa, el CTM i Gest! conviden a reflexionar sobre la ciència

Manresa, 29 de febrer de 2016   La ciència és l’eix al voltant del qual giren les diferents propostes de reflexió i debat del primer cicle de conferències organitzat conjuntament per l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori, Gest!, el CTM Centre Tecnològic – Eurecat i els tres centres universitaris de la ciutat, la Fundació Universitària del Bages – UManresa, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa i la delegació de Manresa de la Universitat Oberta de Catalunya. Aquesta iniciativa conjunta s’ha batejat amb el nom 3Ct (Ciència, Cultura, Coneixement i Talent) i pretén acostar l’activitat acadèmica universitària a la població, amb un to divulgatiu i proper. Les diferents institucions implicades comparteixen un compromís decidit en la generació i divulgació de coneixement i una vocació de servei estretament lligada a Manresa i al conjunt de la Catalunya Central, com a àmbit natural de la seva activitat.

3Ct s’ha presentat avui, 29 de febrer de 2016, a la seu del CTM Centre Tecnològic. En la presentació, Josep Sinca, president de Gest!, ha subratllat “la importància de sumar tots els centres universitaris i de recerca de la ciutat amb l’objectiu comú de fer arribar el coneixement a la població en general. És, de fet un pas més en l’experiència que ja es va iniciar l’any passat amb la Fundació Universitària del Bages que va permetre escoltar a Manresa Miquel Puig, Juanjo López-Burniol i Anton Costas”.

D’altra banda, Valentí Martínez, director general de la FUBages i vicerector de la UVic-UCC, ha felicitat la iniciativa de Gest! que ha aconseguit “sumar el coneixement de l’associació de directius sèniors amb el de la universitat i, a més, vincular-hi el patrocini d’una empresa privada, com el Grup Assegurances Santasusana. Es tracta de promoure la reflexió sobre la base de la cooperació interinstitucional”. José Manuel Prado i Rosa Argelaguet, director i directora del CTM i de l’EPSEM, respectivament, han destacat “la singularitat de Manresa pel fet de comptar amb tres universitats i un centre tecnològic. És una circumstància poc habitual en ciutats mitjanes que li aporta valor i atractivitat econòmica i industrial. El cicle pretén fer evident aquest valor”. Mònica de Llorens, delegada de la UOC a la Catalunya Central, ha expressat la voluntat de la universitat que representa “per participar activament en iniciatives que vinculen coneixement, territori i societat civil, com és el 3Ct”.

El cicle s’estrenarà el 8 de març de 2016 amb la taula rodona ‘Dones i ciència’, en la qual participaran Josefina Castellví, doctora en Biologia i oceanògrafa i catalana de l’any 2014, Míriam Santamaria, geògrafa i meteoròloga, i Rosa Argelaguet i Dolors Riera, totes dues doctores en Enginyeria. Se celebrarà a l’auditori de la Plana de l’Om, a partir de les 7 de la tarda. La periodista Anna Vilajosana conduirà l’acte.

La segona activitat prevista dins d’aquest primer cicle és la conversa titulada ‘Ciència i talent’, que mantindran Salvador Cardús, sociòleg, periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques, i Genís Sinca, periodista i escriptor guanyador del premi Josep Pla de narrativa 2013. Serà el 14 d’abril de 2016, a les 7 de la tarda, a la sala petita del teatre Kursaal.

Finalment, el conseller de Cultura Santi Vila també ha acceptat la invitació de 3Ct per fer una conferència sobre Ciència i Història dins d’aquest cicle. La seva participació està confirmada i es farà a la sala d’actes de l’edifici FUB2 en una data pendent d’agendar, previsiblement, durant els mesos de maig o juny.

El primer cicle de conferències 3Ct compta amb el patrocini d’Assegurances Grup Santasusana, empresa que celebra el 90è aniversari de la seva fundació. Com a administrador de l’empresa, Francesc Santasusana ha explicat que el suport del seu grup té a veure amb la voluntat de ser “al costat de totes les iniciatives que aposten per la ciència i la cultura i que es fan sobre la base del treball en conjunt i amb l’objectiu d’aportar estima i orgull a Manresa”.

SONY DSC

Representants del col·lectiu 3Ct

SONY DSC

Representants del col·lectiu 3Ct durant la roda de premsa de presentació de les primeres activitats organitzades

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.