UManresa promou els hàbits saludables amb una setmana d’activitats adreçada a la comunitat universitària

Manresa, 31 de març de 2016   Les 2.000 persones que integren la comunitat universitària d’UManresa poden participar entre el 4 i el 8 d’abril en una nova edició de la Setmana de la Universitat Saludable, un programa d’activitats diverses destinades a promoure i divulgar uns hàbits de vida que afavoreixin el benestar i la salut. El programa d’aquesta edició inclou una vintena de propostes i forma part de les activitats impulsades en el marc del programa FUB-Universitat Saludable, que des de l’any 2011 vetlla per promoure hàbits i estils de vida saludables entre tota la comunitat universitària. La Setmana compta amb la col·laboració dels clubs esportius manresans Cube & Duo, Piscines Municipals, Vela Club Fitness i Gimbe, del Grup Llobet, l’Ajuntament de Manresa, Ca l’Arpellot, la Diputació de Barcelona, el Club Tennis Manresa i la colla castellera Penjats del Campus.

BodyArt, tallers d’activitat física, zumba, running, estils dance, iniciació al pàdel, una caminada i un torneig de futbol sala al Centre Penitenciari Lledoners formen part de les propostes esportives que inclou el programa. També es podrà participar en activitats relacionades amb l’alimentació, com tallers de demostració de sucs i batuts i de fast food saludable. El programa es completa amb jocs gegants al pati interior de l’edifici principal de la FUB, la possibilitat de calcular l’índex de massa corporal, una demostració castellera dels Penjats del Campus i tallers de consciència corporal i meditació.

El programa compta amb el suport de la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, de la qual forma part la Fundació Universitària del Bages. Durant la Setmana Saludable tots els membres de la comunitat universitària que ho acreditin podran matricular-se gratuïtament als gimnasos CUBE & DUO, Piscines municipals i Vela Club Fitness i participar gratuïtament a les diferents sessions previstes per aquella setmana com una sessió de Box al Gimnàs Gimbe.

La Fundació Universitària del Bages va posar en marxa el programa Universitat Saludable l’any 2011 com un projecte transversal per impulsar actuacions de promoció de la salut entre la comunitat educativa. Des de llavors i aprofitant la commemoració del Dia Mundial de la Salut, que es commemora el dia 7 d’abril, la institució universitària dedica una setmana d’activitats a la promoció dels hàbits saludables entre l’alumnat, els docents i el personal que treballa a la institució. També s’han dut a terme actuacions destinades a acompanyar en el procés i donar suport a membres de la comunitat interessats a deixar de fumar, s’ha posat en funcionament un grup estable de running que surt a córrer tots els divendres al migdia i s’han establert col·laboracions amb els centres esportius de la ciutat per oferir condicions avantatjoses a alumnes, professors i personal vinculat amb la universitat. El programa Universitat Saludable també fa divulgació de consells i informacions relacionades amb els hàbits de vida saludables aprofitant les xarxes socials.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Aquesta entrada ha esta publicada en FUB Saludable. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.