La FUB i l’Escola Montserrat de Sant Vicenç signen un conveni perquè alumnes de cicles formatius facin un tast universitari a UManresa

Manresa, 7 d’abril de 2016   L’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet i la Fundació Universitària del Bages han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure el coneixement de la universitat entre els alumnes de formació professional d’aquest centre formatiu. Per afavorir el contacte dels joves estudiants amb la institució universitària, el conveni estableix que es duran a terme estades formatives a UManresa de reconeixement acadèmic. Aquests alumnes podran participar en la primera iniciativa d’aquestes característiques que es durà a terme a UManresa, l’Universi_TAST, una setmana preuniversitària que es durà a terme entre el 20 i el 23 de juny. El conveni de col·laboració l’han signat aquest dimecres, 6 d’abril, el director de l’Escola Montserrat, Daniel Mauriz, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

Un tast universitari per a alumnes de secundària

UManresa ha preparat un programa específic perquè joves de primer i segon curs de batxillerat o de cicles formatius de grau superior coneguin el funcionament de la dinàmica universitària. L’Universi_TAST tindrà una durada de 24 hores lectives, que un cop finalitzades es convertiran en 1,5 crèdits universitaris convalidables en qualsevol grau de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Els joves preuniversitaris que vulguin participar en aquesta experiència podran triar entre tres itineraris segons els seus interessos que coincideixen amb les especialitats que s’imparteixen a UManresa: Administració i Direcció d’Empreses, Educació Infantil i Ciències de la Salut.

Durant l’estada, tots els joves que participin a l’Universi_TAST rebran formació per aprendre a identificar oportunitats i convertir-les en idees de negoci, aprofitar les eines 2.0 per crear la identitat digital, reaccionar en una emergència de salut i descobrir el seu talent per convertir-lo en professió. Segons Jordi Conca, director dels estudis d’ADE i un dels responsables del programa, ‘amb Universi_TAST anem més enllà de les accions que realitzem durant l’any per donar a conèixer la institució i fem un pas més per oferir un programa totalment vivencial i experiencial, que incorpora activitats de simulació professional, perquè aquests joves puguin fer-se una idea força aproximada tant de com serà estudiar a la universitat com la seva futura professió’.

La participació a l’Universi_TAST té un cost de 100 euros. En el cas d’alumnes que procedeixen d’escoles col·laboradores l’import és inferior. Les inscripcions per participar-hi s’han de fer abans del dia 10 de juny.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.