La Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la UVic-UCC i la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell signen un conveni de pràctiques

Manresa, 8 d’abril de 2016  La Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell han signat un nou conveni que permetrà els alumnes dels graus en Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia i Podologia realitzar les seves pràctiques en les àrees docents, sanitària i d’investigació del centre sanitari. El conveni és el primer d’aquestes característiques que signa la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa i permetrà que l’Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell es converteixi en hospital associat universitari. L’acord substitueix un anterior conveni signat entre l’hospital i la Fundació Universitària del Bages per regular les pràctiques dels alumnes i n’amplia els continguts als àmbits assistencials i d’investigació.

El nou conveni l’han subscrit aquest dijous, 7 d’abril, l’alcalde de Martorell i president del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, Xavier Fonollosa, i el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Jordi Montaña. Fonollosa ha subratllat que la importància d’aquest acord amb la universitat “per posar en valor l’hospital, un equipament que enguany compleix 800 anys i que es caracteritza per combinar tradició i progrés”. Per la seva banda, el Rector Montaña ha fet èmfasi en la voluntat de la UVic-UCC “d’acostar-se a la societat, de contribuir al desenvolupament territorial a partir de la generació i transferència del coneixement, un objectiu implícit en aquest conveni”.

Manuel Álvarez i Rafael Gómez, director-gerent i cap de planificació i processos de la Fundació Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, respectivament, i Carlota Riera, degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la UVic-UCC també han estat presents en l’acte de signatura del conveni. Álvarez ha explicat que l’hospital és “un equip d’alt rendiment i la transmissió de coneixement, valors i actituds forma part de la seva missió com a equipament sanitari però també de la vocació del conjunt de professionals que hi treballen”. Per la seva banda, Riera considera que “l’acord és una bona notícia per a la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, que fa un salt qualitatiu en la seva relació amb l’Hospital de Martorell. Més enllà d’assegurar la formació pràctica dels alumnes permet explorar altres vies de treball conjunt en l’àmbit de la recerca i la docència”. Finalment, Gómez ha recordat que aquest acord encaixa amb les orientacions “del pla estratègic de l’hospital que proposaven una relació més estreta amb la universitat”.

En l’àmbit docent, l’acord té com a finalitat garantir la formació pràctica clínica i sanitària dels alumnes de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, però també preveu accions perquè els professionals de la salut de l’hospital apostin per la seva qualificació professional i per la seva funció docent. En aquest sentit, la institució universitària es compromet a reservar una quota de places en els seus programes de doctorat o equivalents en l’àmbit de les ciències de la salut per al personal i residents de l’Hospital que vulguin obtenir el títol de doctor. En matèria assistencial, el conveni té com a principal objectiu cooperar perquè la investigació i l’ensenyament relacionats amb les ciències de la salut s’utilitzin en l’assistència sanitària a l’hospital.

Per fer possibles els objectius de l’acord, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell posa a disposició de la Facultat de Ciències de la Salut infraestructures i serveis, mentre que la institució universitària hi aportarà recursos humans i intel·lectuals per dinamitzar l’hospital i els seus professionals dins el món acadèmic i de la recerca de manera que això acabi revertint en la millora contínua de la qualitat assistencial.

El seguiment i compliment del conveni, de cinc anys de durada, serà responsabilitat d’una comissió mixta que integraran dos membres de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu i dos de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.