Dos professors de la FUB participen en un llibre sobre aspectes socioculturals de la nutrició

18 de març de 2014 Els professors col·laboradors dels estudis de Fisioteràpia de la Fundació Universitària del Bages, Violeida Sánchez i Xavier Vericat, són entre els autors del llibre ‘Cuerpo, salud y comida. Aspectos socioculturales de la nutrición’, editat per l’editorial de la Universitat Oberta de Catalunya. El llibre pretén donar informació comprensible i necessària sobre els diferents aspectes que envolten el fet alimentari i tracta l’alimentació com un univers de coneixements, de lleis i de regles, que són al mateix temps naturals i socioculturals .

‘Cuerpo, salud y comida’ és resultat d’un treball d’investigació dirigit per la doctora Alicia Aguilar i el doctor David Fornons, que reuneix diferents propostes d’un col·lectiu d’autors, entre els quals hi ha els dos professors col·laboradors de la FUB. L’aportació del Fisioterapeuta Xavier Vericat fa referència al treball ‘Espejito, espejito mágico, ¿quién es la más delgada?, una reflexió sobre com l’estil de vida i les pràctiques socials o culturals actuals es relacionen amb l’alimentació. L’aportació de la doctora en Medicina Violeida Sánchez es una reflexió sobre l’alimentació com a acte social ritual, evocat des dels records de la infantesa, i duu per títol ‘La cena de fin de año’.

promo libro

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Fisioteràpia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.