UManresa acull una exposició que homenatja dotze mestres i pedagogues catalanes

Manresa, 10 de maig de 2016   La mostra itinerant ‘Mestres i pedagogues’ del projecte cultural UVic-UCC ‘Fem territori’ s’exposa al vestíbul de l’edifici principal de la Fundació Universitària del Bages fins al proper 27 de maig. L’exposició  repassa les biografies d’una dotzena de dones que han estat representatives de l’avenç de l’educació catalana al segle XX i constitueix un homenatge a mestres i pedagogues que s’han convertit en referències importants en l’educació a Catalunya. La mostra vol posar de relleu la seva extraordinària tasca en la millora de l’educació escolar i de la ciutadania en general.

Les mestres i pedagogues representades en l’exposició són Teresa Mañé, Francesca Bonnemaison, Rosa Sensat, Celestina Vigneaux, Anna Rubiés, Leonor Serrano, Margarida Comas, Dolors Piera, Marta Mata, Maria Teresa Codina, Maria Antònia Canals i Pilar Benejam.

L’exposició ha estat comissariada per Antoni Tort i Isabel Carrillo i organitzada pel grup de recerca de la UVic ‘Estudis de gènere: traducció, literatura, història i comunicació’, el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona, la Càtedra Unesco ‘Dones, desenvolupament i cultures’ i l’oficina de Gestió Culural de la UVic.

SONY DSC

SONY DSC

20160510_150610

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació, General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.