La FUB i la Fundació Joviat ofereixen una experiència preuniversitària a alumnes de Batxillerat i de CFGS

Manresa, 13 de maig de 2016   La Fundació Joviat i la Fundació Universitària del Bages han signat un conveni de col·laboració per donar a conèixer la universitat entre els alumnes de cicles formatius de grau superior i de batxillerat d’aquest centre d’ensenyament manresà. L’acord contempla que aquests alumnes puguin participar en el programa  UniversiTAST, que es durà a terme entre el 20 i el 23 de juny. L’UniversiTAST consisteix en un programa intensiu i de curta durada que es durà a terme un cop acabat el curs i que permetrà als alumnes entrar en contacte amb la dinàmica universitària abans d’accedir-hi. El conveni de col·laboració l’han signat el dimecres, 4 de maig, el director general de la Fundació Joviat, Josep Codina, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

Primer contacte amb la vida universitària

L’Universi_TAST tindrà una durada de 25 hores lectives, que un cop finalitzades es convertiran en 1,5 crèdits universitaris convalidables en qualsevol grau de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Els joves preuniversitaris que vulguin participar en aquesta experiència podran triar entre tres itineraris segons els seus interessos que coincideixen amb les especialitats que s’imparteixen a UManresa: Administració i Direcció d’Empreses, Educació Infantil i Ciències de la Salut. El conveni estableix que, a més de participar en sessions formatives transversals, els alumnes participin en activitats de simulació professional relacionades amb la branca acadèmica que hagin cursat i amb els interessos universitaris de cadascun. Segons l’acord, el programa es pot adaptar a les necessitats concretes del col·lectiu d’estudiants procedents de la Fundació Joviat.

Els joves que participin a l’Universi_TAST rebran formació per aprendre a identificar oportunitats i convertir-les en idees de negoci, aprofitar les eines 2.0 per crear la identitat digital, reaccionar en una emergència de salut i descobrir el seu talent per convertir-lo en professió. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els joves visquin una primera experiència universitària,  que incorpora activitats de simulació professional, perquè els joves preuniversitaris es facin una idea  de com serà estudiar a la universitat i de la seva futura professió.

La participació a l’Universi_TAST té un cost de 100 euros. En el cas d’alumnes que procedeixen d’escoles col·laboradores l’import és del 50%. Les inscripcions per participar-hi s’han de fer abans del dia 10 de juny.

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.