La quinzena edició dels Premis UManresa a treballs de recerca de batxillerat s’atorguen a estudiants de Lleida, Tortosa i Esparreguera

25 de maig de 2016   UManresa ha lliurat aquest dimecres la quinzena edició dels Premis a Treballs de Recerca de Batxillerat. En aquesta edició hi han participat 79 estudiants, que hi han presentat 64 treballs. En la modalitat de Ciències de la Salut, el premi ha estat per Míriam Carbó, del Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa, pel treball ‘Sinestèsia: veure, olorar, sentir i tastar colors’. El premi de l’àmbit d’Educació s’ha atorgat a Gemma Manzano, de l’Institut Màrius Torres de Lleida, pel treball titulat ‘Les comunitats d’aprenentatge: l’escola que somniem’. Finalment, en la modalitat d’Empresa, el premi s’ha concedit a Sheila Amezcua i Gerard Sancho, de l’Institut el Cairat d’Esparreguera, pel treball titulat ‘Sparrek TR. Creació, gestió i producció d’un festival de música de grups emergents’. El tres premis són patrocinats per Pirelli, Catalana Occident i Control Group.

A banda dels premis, els jurats de les diferents modalitats han decidit atorgar accèssits a Laura Bisbe, de l’Institut La Miquela de Bescanó, pel treball ‘Amb ulls de nen’ en l’àmbit de Ciències de la Salut; Laia Fernández, de l’Escola Xarxa de Berga pel treball ‘La intel·ligència emocional, la clau de la felicitat’ en l’àmbit d’Educació; i en la modalitat d’Empresa a Anna Escobet, de l’Escola Xarxa de Berga, pel treball titulat ‘Potenciar l’activitat comercial a Berga’.

El premi per als guanyadors de cada modalitat és de 700 euros i de 300 en el cas dels accèssits. Els instituts dels quals provenen els treballs guanyadors reben també un premi de 150 euros. A més, els guanyadors tenen la docència gratuïta per a un primer curs de les titulacions de grau que s’imparteixen a UManresa: Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Educació Infantil.

El lliurament d’aquesta edició dels premis, que ha presidit la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, ha comptat amb la presència d’Ignasi Belda, president d’Horizon twenty50 i CEO d’Intelligent Pharma. Durant l’acte, Belda  ha pronunciat la conferència titulada ‘Canvi de model productiu: com serà l’economia del futur i cap on s’han d’orientar les trajectòries acadèmiques’. Belda ha animat els joves a enfocar la seva formació i els seus projectes de futur tenint en compte que hem deixat enrere l’etapa industrial i hem entrat en l’economia del coneixement. De la seva banda, Mercè Rosich ha elogiat els joves per haver estat ‘valents a l’hora de fer un treball de recerca i a l’hora de presentar-lo al premi i els ha animat a continuar investigant’ També ha reconegut la iniciativa de la universitat de voler posar en valor l’esforç dels joves de batxillerat amb aquesta convocatòria de premis.

Un premi d’abast català

La modalitat de Ciències de la Salut és la que ha rebut més treballs en aquesta edició. En total se n’hi ha presentat 35, seguits dels 18 d’Educació i 11 d’Empresa. Els treballs procedien tant del Bages com d’altres comarques com Osona, el Berguedà, les Terres de l’Ebre, la Cerdanya o l’Alt Urgell. Des que es van posar en marxa els premis, ara fa 15 anys, 578 treballs de recerca de batxillerat han optat als premis.

DSC_0958

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Recerca i innovació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.