UManresa incorpora l’experimentació a les activitats del cinquè Campus Infantil

Manresa, 6 de juny de 2016   El Campus Infantil d’UManresa arriba enguany a la cinquena edició. Una edició que incorpora  dues novetats: d’una banda, el trasllat de les activitats a l’edifici FUB2 i, de l’altra, la incorporació de propostes relacionades amb la ciència i l’experimentació. Fins ara, el Campus Infantil, que s’adreça a nens i nenes de 3 a 8 anys, s’havia centrat en el foment dels hàbits i els estils de vida saludables. Aprofitant la posada en funcionament del Lab 0_6, un espai per acostar els infants a la ciència des de les primeres edats, el Campus s’enriquirà amb noves propostes perquè els nens i nenes experimentin a través del joc i aprenguin a estimar la ciència. Aquesta edició funcionarà de dilluns a divendres, de 9h a 14h, entre el 27 de juny i el 29 de juliol. Les inscripcions es fan per setmanes, fins al 12 de juny.

Ciència i salut

Les activitats programades per a aquesta edició estan orientades a l’adquisició d’hàbits saludables, tant des del punt de vista alimentari com del físic. Així doncs es treballaran aspectes com la necessitat de tenir el cos actiu amb jocs d’esport, de moviment, de relaxació i expressió corporal. Com en les anteriors edicions, els nens i nenes aprendran com ha de ser un bon esmorzar, preparant-lo amb aliments de qualitat i menjant-lo sense presses i asseguts a taula. Això permetrà, alhora, treballar el coneixement dels aliments, de com i on es produeixen, on es compren i què cal tenir en compte a l’hora de comprar-los.

Pel que fa a la ciència i l’experimentació, l’objectiu que es proposa el Campus és acostar el coneixement científic als infants perquè percebin la ciència com una eina per comprendre el món. Les educadores, exalumnes i alumnes del Grau en Educació Infantil d’UManresa, proposaran activitats que estimulin la seva curiositat natural i que incentivin la seva intervenció raonada sobre la realitat, resolent reptes a partir de la iniciativa personal, prenent decisions amb intencionalitat i vivint experiències positives d’aprenentatge científic.

Una llarga llista d’activitats

Tots aquests eixos es treballaran a través d’excursions i passejades per conèixer l’entorn, practicant esports, visitant els horts i la cuina de Món Sant Benet, preparant cada dia l’esmorzar, cantant i ballant, treballant la relaxació i el silenci, jugant a jocs per pensar i posar a prova la imaginació, experimentant al Lab 0_6 i fent tallers d’activitats plàstiques i manuals per posar en marxa les capacitats creatives. A més, els nens i nenes ajudaran les monitores a actualitzar cada dia el blog del Campus Infantil, a través del qual es podrà seguir l’activitat que facin diàriament.

SONY DSC

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Campus Infantil 2015

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.