Comença a UManresa el curs ‘Agrocupa’t’ d’Unió de Pagesos que incorpora els ‘serious games’ com a metodologia de formació

Manresa, 15 de setembre de 2016.- Les instal·lacions d’UManresa han acollit aquest dijous, 15 de setembre, l’inici del curs ‘Agrocupa’t’, una iniciativa d’Unió de Pagesos que té com a objectiu formar joves aturats i fomentar l’emprenedoria agrària. El curs compta amb la col·laboració d’UManresa, que hi aporta la innovadora metodologia formativa dels anomenats ‘serious games’. Els joves participants en el programa, 10 a Manresa i 20 a Vallfogona de Balaguer, es formaran utilitzant un joc a través del qual aniran superant mòduls formatius complint missions i resolent enigmes que els permetin descobrir el seu potencial i la seva carrera professional. Per afavorir el coneixement entre els alumnes del curs, la primera de les activitats ha consistit en un joc de resolució d’enigmes en equip desenvolupat per l’empresa Cocolisto.

L’acte d’avui ha comptat amb la presència del responsable d’organització d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, del cap de Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Joan Salvador Minguet, del tècnic de Seguiment de Projectes Singulars i Programes Integrals del Servei d’Ocupació, Roger Morales, i Jordi Conca, director dels estudis d’Empresa de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC.

Durant el curs, que tindrà la doble vessant de presencial i online, es tractaran temes de màrqueting digital, bases econòmiques de l’empresa agrària, internacionalització, aspectes legals de l’explotació, fiscalitat i habilitats innovadores per a l’emprenedor, entre d’altres. El programa inclou visites a una fira internacional i a explotacions i empreses. A més es completa amb assessorament per a tots aquells joves que vulguin orientar el seu futur al sector agroalimentari.

Els joves que participin en el programa accediran a un diploma universitari que es podrà convalidar amb el procés d’incorporació a l’empresa agrària del Departament d’Agricultura. A més dels cursos de Manresa i Vallfogona de Balaguer, se n’impartiran a Valls, Gandesa i Amposta. Impulsat per la Unió de Pagesos, el programa compta amb la participació del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu, que el financen, i la col·laboració del Departament d’Agricultura i d’UManresa.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

IMG-20160915-WA0001 IMG-20160915-WA0003

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Centre Internacional de Formació Contínua i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.