L’espai de ciència per a infants d’UManresa, el LAB 0_6, amplia l’oferta d’activitats per a escoles i famílies

Manresa, 16 de setembre de 2016.- L’espai de ciència per a infants d’UManresa, el LAB 0_6, amplia l’oferta d’activitats a partir del mes de setembre, tant les adreçades als centres educatius com a les famílies. En el cas de les escoles se’ls oferirà la possibilitat de combinar la visita a l’espai de ciència amb l’activitat ‘Ciència i Tècnica 3-6’, adreçada a infants d’entre 3 i 6 anys, al Museu de la Tècnica de Manresa. Per a les famílies, el LAB 0_6 introduirà les anomenades tardes de ciència, una hora i mitja setmanal d’acostament a la ciència que es farà tots els dimarts de 17.30h a 19h i que s’adreça a infants des dels 4 fins als 7 anys. Les tardes de ciència volen promoure l’aprenentatge, la participació i l’experimentació i afavorir la iniciativa personal dels infants en el planteig i resolució de reptes de manera continuada al llarg del curs i en el marc d’un grup estable.

Més de 2.500 infants en el primer curs

El LAB 0_6 ha rebut la visita de 1.970 nens i nenes de 42 llars d’infants, escoles d’educació infantil i primària i centres d’educació especial des que es va posar en funcionament el passat mes de gener. En aquet mateix període, 708 persones més han passat per aquest espai en visites familiars. D’aquestes, 602 eren nens i la resta acompanyants. El Lab 0_6, promogut pels estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC es va crear amb l’objectiu de dinamitzar l’ensenyament i l’aprenentatge de la ciència a les primeres edats. De cara al nou curs que ara comença, l’espai de ciència s’ha marcat com a objectius duplicar el nombre d’escoles que el visiten, augmentar l’horari de les estades en les visites familiars i continuar impulsant la formació adreçada a mestres interessats en potenciar l’ensenyament científic en l’etapa dels 0 fins als 6 anys.

Durant els primers mesos d’activitat 1150 docents han participat en les activitats per treballar diferents aspectes relacionats amb la ciència adreçada als infants. Altres col·lectius que han passat per Lab 0_6 han estat 130 estudiants del grau en Educació Infantil d’altres universitats i 220 alumnes de batxillerat i de cicles formatius d’instituts del territori de la Catalunya Central. Al mateix temps, l’equip d’Educació Infantil d’UManresa ha impulsat projectes de recerca en l’àmbit de l’educació científica, com per exemple el liderat pel professor Gabriel Lemkow sobre estratègies cognitives en el procés d’experimentació dels infants, s’han generat publicacions especialitzades i s’ha participat en congressos d’àmbit internacional.

En aquests primers mesos d’activitat i amb la finalitat de promoure i incentivar l’interès per l’educació científica a les primeres edats entre els mestres i les escoles, el Lab 0_6, juntament amb el Rotary Club de Manresa-Bages, han posat en marxa una prova pilot del Premi la ciència i els infants, que es va desenvolupar en el marc de la Fira d’Experimentació per a Infants de 0 a 6 anys i que tindrà continuïtat aquest nou curs que comença amb la primera edició. La inscripció per participar en aquesta segona edició del premi es pot fer fins al 28 de setembre a www.umanresa.cat o al blog dels estudis d’Educació Infantil d’UManresa, http://blocs.umanresa.cat/educaciofub.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.