El Rotary Club Manresa-Bages i UManresa convoquen la primera edició del Premi la ciència i els infants

Manresa, 21 de setembre de 2016.- Després de la prova pilot duta a terme el curs passat a l’entorn de la Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys, el Rotary Club Manresa-Bages i els estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC han decidit donar continuïtat a la convocatòria del Premi la ciència i els infants amb la que en serà la primera edició. L’objectiu d’aquesta convocatòria és promoure l’interès per l’educació científica entre els professionals de l’ensenyament de les primeres etapes educatives (llars d’infants, educació infantil i cicle inicial de primària) i oferir-los recursos per treballar-la a l’aula. La convocatòria està oberta a mestres responsables de grups escolars amb nens entre els 2 i els 8 anys de la Catalunya Central, amb un màxim de dues propostes per escola. La proposta guanyadora rebrà un premi de 600 euros i hi haurà un segon i un tercer premi dotats amb 400 i 200 euros, respectivament. La inscripció per participar-hi s’ha de fer abans del dia 28 de setembre. La prova pilot del premi la va guanyar el col·legi Sant Ignasi de Manresa.
Els professionals de l’educació que vulguin optar al premi gaudiran d’una visita al Lab 0_6 amb el seu grup escolar a cost reduït i elaboraran una proposta d’experimentació per participar en la convocatòria. Per a la seva preparació hauran de participar a les sessions de formació que aniran a càrrec de professorat del campus d’Umanresa especialitzat en aquest àmbit. A més, els professors responsables dels grups escolars hauran de presentar públicament les seves propostes en el marc de la 6ena Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys que es farà el dia 25 de febrer al Museu de la Tècnica de Manresa.
El jurat que triarà el treball guanyador estarà format per dues persones de l’equip docent d’educació infantil d’UManresa i per tres persones designades pel Rotary. El jurat tindrà en compte la capacitat de la proposta per afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses, l’originalitat en l’enfocament, la claredat en l’acostament al concepte científic i la tria dels materials i com aquests s’adeqüen a l’ús dels infants.

L’objectiu del Rotary i de la Fundació Universitària del Bages amb aquesta convocatòria és promoure l’interès per l’educació científica a les primeres edats. El fet d’acostar la ciència als infants té per objectiu incrementar la comprensió que aquests tenen sobre els fenòmens del món i, a la vegada, fer créixer el seu interès posterior per les vocacions científiques.

SONY DSC

Proposta guanyadora de la prova pilot del premi La ciència i els infants

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.