Arriba la setena edició de la Marató de Donació de Sang al Campus Universitari de Manresa

Manresa, 14 d’octubre de 2016.- El Banc de Sang i Teixits, la Fundació Universitària del Bages, la delegació del Bages de la Universitat Oberta de Catalunya i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) han organitzat per al proper dilluns, 17 d’octubre, la que ja serà la setena edició de la Marató Universitària de Donació de Sang, una iniciativa que va néixer a Manresa i que actualment ja s’ha estès a altres campus universitaris. Amb el lema ‘La sort de donar sang’, tota la comunitat universitària podrà donar sang entre les deu del matí fins a les vuit del vespre, de forma ininterrompuda, tant a les instal·lacions de la Fundació Universitària del Bages com a la unitat mòbil que s’instal·larà davant de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria per facilitar les donacions de l’alumnat d’aquest centre universitari. En el cas de l’edifici d’UManresa, els donants arribaran fins a les aules de donació, la 001 i la Diesa, guiats per una catifa vermella que servirà també per a donar-los la benvinguda.

Com en anteriors edicions, abans de fer efectiva la donació, totes les persones que vulguin donar sang hauran de passar una breu entrevista amb un metge que és qui determina si la persona compleix tots els requisits per fer-la. Després de l’extracció, s’obsequiarà els donants amb un refrigeri gràcies a la col·laboració de Forn Jorba, Diesa i McDonalds. En agraïment al gest altruista també rebran com a regal una entrada per anar a un partit de bàsquet de l’ICL Manresa i per entrar al gimnàs Cube.

Superar les donacions de l’any anterior

El principal objectiu d’aquesta edició de la  Marató és recuperar el nombre de donacions d’anys anteriors, ja que en la passada hi va haver una davallada i es va baixar fins a les 145, quan l’any del cinquè aniversari es van superar els dos centenars.

Des de la primera edició, la Fundació Universitària del Bages ha estat implicada en l’organització. D’aquesta manera, aquesta institució, que imparteix estudis de Ciències de la Salut com els graus d’Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia i Podologia, vol ajudar a la conscienciació de la societat i del seu alumnat de la importància de la donació de sang.

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.