UManresa-FUB celebra la graduació de 316 nous titulats amb una cerimònia al Kursaal

Manresa, 17 d’octubre de 2016.- El campus Manresa de la UVic-UCC celebrarà el proper divendres, 21 d’octubre, a la sala gran del Teatre Kursaal, la tradicional cerimònia de graduació dels alumnes de la darrera promoció que ha completat els estudis. La promoció 2015-2016 d’UManresa està formada per 316 estudiants. A l’acte, que es divideix en dues cerimònies per poder-hi encabir tothom, hi assistiran tant els alumnes com els seus familiars. La primera cerimònia tindrà lloc a les cinc de la tarda i lliurarà el diploma als graduats en Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia. A les vuit del vespre s’iniciarà la segona cerimònia, adreçada als titulats en Infermeria, Gestió d’Empreses i Educació Infantil. La lliçó de comiat d’aquesta promoció anirà a càrrec de David Noguera, president de Metges sense Fronteres Espanya, que parlarà de professionalitat i d’humanitarisme. L’acte també comptarà amb la intervenció d’alumnes que parlaran en nom de la promoció que s’acomiada de la universitat.

De la promoció 2015-2016, la major part dels titulats han realitzat estudis de Ciències de la Salut. D’aquests, 75 són fisioterapeutes, 93 són infermers, 33 són podòlegs i 24, logopedes. La promoció també està formada per 66 graduats en Educació Infantil i 25 en Gestió d’Empreses, titulació prèvia als estudis d’ADE que s’imparteixen actualment.

Reconeixement a l’esforç de l’alumnat

Amb la cerimònia de graduació, la institució universitària vol reconèixer l’esforç de l’alumnat per aconseguir el títol i fer-ho amb una celebració carregada de solemnitat per posar de relleu la importància de l’objectiu assolit. A més de lliurar el diploma acreditatiu a tots els participants, també s’atorgaran els premis als millors expedients de cada titulació i un premi al millor expedient global de la promoció, dotat pel Montepio de Conductors amb 600€ i les quotes d’un any d’associat.

En tots dos actes hi seran presents l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent,  el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, Carlota Riera, la degana de la Facultat de Ciències Socials, Sílvia Mas, i la regidora d’Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich. En la primera cerimònia, la taula presidencial es completarà amb l’adjunta a direcció general de la Fundació Universitària del Bages, Imma Ubiergo. A la segona cerimònia també hi assistirà el director dels estudis d’Empresa, Jordi Conca. Al final del primer acte hi haurà una breu actuació de la Coral Czarda de Sant Joan de Vilatorrada i al segon de l’Orfeó Manresà. Totes dues formacions completaran l’actuació amb la interpretació de l’himne universitari Gaudeamus Igitur.

A punt d’arribar als 5.000 titulats

Des que l’any 1993 va completar els estudis la primera promoció d’alumnes d’Infermeria amb 46 professionals, el nombre de graduats ha anat creixent de forma gradual. L’any 1997 es van superar per primer cop el centenar de graduats, amb 141 titulats; el 2002 es va arribar a la xifra de 228 i el 2011 es van superar per primer cop els 300 graduats amb 311 nous titulats, una xifra que s’ha anat mantenint des de llavors. La suma total de persones  que s’han format a la institució universitària manresana com a diplomats o graduats és de 4.876 professionals.

En l’actualitat, prop de 1.500 alumnes estudien alguna de les sis titulacions de grau que ofereix UManresa, amb un augment destacat de la xifra d’alumnes estrangers que opten per Manresa per fer estudis de fisioteràpia, logopèdia o podologia a UManresa. La majoria d’aquests estudiants estrangers són francesos i italians. A aquests alumnes cal sumar-n’hi uns 150 més que opten pels programes de Màster i Postgrau que ofereix la institució universitària i pels més de 700 que són alumnes del Servei d’Idiomes. Pel que fa a professorat, UManresa compta amb prop de 270 professors d’estudis de grau i 300 més que imparteixen formació continua.

2015GRADUACIO076 2015GRADUACIO108 2015GRADUACIO114

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.