1.400 escolars aprendran a fer anar un desfibril·lador en una mini marató de reanimació cardiopulmonar a UManresa

Manresa, 20 d’octubre de 2016.- Uns 1.400 escolars de Manresa passaran entre els dies 24 i 28 d’octubre per les aules d’UManresa-FUB per aprendre a fer funcionar un desfibril·lador. L’Ajuntament de Manresa, Reanima, TSC, Althaia i UManresa-FUB han organitzat la primera Mini marató de reanimació cardiopulmonar coincidint amb la commemoració, el mes d’octubre, del Dia Europeu de la conscienciació de l’aturada cardíaca. Aquesta iniciativa té com a principal objectiu que els estudiants coneguin què és un desfibril·lador i com funciona en el marc del projecte ‘Manresa, ciutat cardioprotegida’, que ha permès instal·lar 31 desfibril·ladors en espais públics i de forta afluència de públic de la ciutat.

Els alumnes que participin en la mini marató rebran formació teòrica i pràctica sobre com actuar en cas d’aturada cardiorespiratòria. La formació s’adreça a alumnes de sisè curs de primària, ESO i cicles formatius de grau superior. Tots ells participaran en sessions d’una hora i 20 minuts de durada que començaran amb una part teòrica de quinze minuts i una sessió pràctica de mitja hora. Després, els alumnes coneixeran com és el procés final d’intervenció en el cas d’una aturada cardiorespiratòria en una ambulància.

La formació anirà a càrrec d’instructors de les entitats implicades en la iniciativa i d’estudiants de quart curs d’Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut del Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, que col·laboraran en les sessions pràctiques. Les sessions es duran a terme matí i tarda en grups reduïts.

Una iniciativa pionera

Aquesta serà la primera vegada que es duu a terme una iniciativa formativa d’aquestes característiques i dimensions entre alumnes de darrers cursos de primària i d’ensenyament secundari obligatori. Les entitats i institucions organitzadores consideren que és imprescindible que tota la ciutadania, i també els joves, es familiaritzin amb l’ús dels desfibril·ladors,  una eina que està a l’abast de la població en espais públics. Saber utilitzar-los és bàsic per poder salvar vides de persones afectades per una aturada cardiorespiratòria. A més, alguns d’aquests 31 desfibril·ladors estan ubicats en indrets que són freqüentats per persones de les edats a qui s’adreça aquesta formació.

11021441_805597659478093_8782403952640182109_o

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.