La cantant Nina farà de professora en el curs de la Unitat de Veu de la CU+ dedicat a persones que volen aprendre a utilitzar la veu com a instrument

Manresa, 4 de novembre 2016.- La Unitat de la Veu de la Clínica Universitària de Manresa (CU+) ha programat un curs adreçat tant a cantants professionals com amateurs  interessats en ampliar coneixements teòrics i pràctics sobre la veu com a instrument. A més de les professionals de la Unitat de la Veu, les logopedes Núria Carmona i Assumpció Linares i la fisioterapeuta Olga Borao, el curs comptarà amb la participació de l’actriu i cantant Nina que, a més de logopeda és professora de pilates, regenta un centre d’educació, entrenament i rehabilitació de la veu i ha creat un sistema d’entrenament integral de cos i veu. El curs s’impartirà en quatre sessions entre el 17 i el 29 de novembre a les instal·lacions de la Clínica Universitària.

La formació s’adreça tant a persones que puguin cantar en una coral, com a estudiants de cant, gent que faci teatre musical o bé cantants professionals. El curs abordarà la veu com a instrument des de la vessant de la salut i la de la tècnica amb l’objectiu d’ajudar els participants a millorar-la, augmentar el rendiment vocal i treballar la presència escènica. Tots els continguts del curs tindran un important contingut pràctic, experimental i vivencial amb la finalitat que l’alumnat acabi la formació amb tot un seguit d’eines pràctiques que puguin utilitzar després del curs.

El primer mòdul formatiu, que s’impartirà el dia 17 de novembre, anirà a càrrec de la logopeda i mestra, especialitzada en audició i llenguatge, Núria Carmona. Aquest mòdul es dedicarà a l’anatomia, la fisiologia i la patologia de la veu. El segon mòdul, que tractarà sobre salut vocal i prevenció, anirà a càrrec de la fisioterapeuta i doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Olga Borao, i d’Assumpció Linares, pedagoga de la Música i logopeda i cantant lírica. En el tercer mòdul es treballarà la tècnica vocal amb Assumpció Linares. La darrera de les sessions serà la que impartirà Nina, que es dedicarà al treball de cos i veu i a l’actitud i presència escènica.

Donar a conèixer la Unitat de la Veu

Aquest curs monogràfic té com a finalitat donar a conèixer la Unitat de la Veu de la Clínica Universitària, que es va posar en funcionament el juny del 2015 i que va ser la primera especialitzada en veu parlada i cantada de la Catalunya Central. La Unitat de la Veu està liderada per un equip professional multidisciplinari i especialitzat tant en la prevenció, com en el diagnòstic i el tractament de patologies de la veu i atenció assistencial i assessorament a totes aquelles persones que utilitzen la veu de forma professional, com ara mestres, comunicadors, comercials, telefonistes o cantants professionals o amateurs.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Clínica Universitària, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.