ICL es compromet amb l’educació científica donant suport al Lab 0_6

Manresa, 10 de novembre de 2016.- Promoure l’interès per la ciència i les vocacions científiques i impulsar l’aprenentatge, i la recerca i la documentació per a adults amb interès per l’educació científica són els dos objectius del conveni que han signat aquest dijous, 10 de novembre, l’empresa ICL i la Fundació Universitària del Bages. El conveni, que han subscrit Pablo de Lastres, conseller delegat d’ICL, Joan Güell, secretari del consell d’administració d’ICL,  i Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages preveu que  l’empresa minera es comprometi a una dotació pressupostària anual que es destinarà al funcionament i a les activitats del Lab 0_6. Així mateix, es crearà una comissió pedagògica bilateral per tal crear nous continguts sobre el món de la geologia, la mineria o els recursos naturals.  L’acord és per a dos anys però amb la voluntat que sigui un projecte a llarg termini i que contribueixi a fomentar les vocacions científiques de la Catalunya central.

El Lab 0_6 és un espai creat per afavorir l’educació científica a les primeres edats que, a més de rebre visites escolars i familiars, fa recerca científica en aquest àmbit i forma professorat de les primeres etapes educatives interessats en potenciar l’educació científica a les aules.

Durant els primers set mesos d’activitat, entre gener i juliol d’aquest any, 1.970 nens i nenes de 42 llars d’infants, escoles d’educació infantil i primària i centres d’educació especial van passar pel Lab 0_6. En aquet mateix període, 708 persones més hi van passar en visites familiars. D’aquestes, 602 eren nens i la resta acompanyants. A banda de les propostes adreçades directament als infants, 1.150 docents van participar en les activitats per treballar diferents aspectes relacionats amb la ciència adreçada als infants. Altres col·lectius que han passat pel Lab 0_6 han estat 130 estudiants del grau en Educació Infantil d’altres universitats i 220 alumnes de batxillerat i de cicles formatius d’instituts de la Catalunya Central.

Col·laboració amb ICL

Aquesta no és la primera col·laboració que estableixen l’empresa ICL amb la Fundació Universitària del Bages. L’empresa minera és una de la vintena d’empreses del territori que col·labora amb el programa Prèmium, que impulsen els estudis d’ADE de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC. La implicació d’ICL permet a un alumne accedir a un període de pràctiques becades en aquesta empresa multinacional.

DSC_0565 DSC_0572 DSC_0609

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació, Empresa, General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.