Les beques de col·laboració per a alumnes de grau i de CFGS d’UManresa augmenten un 13%

Manresa, 18 de novembre de 2016.- Els alumnes beneficiaris de les beques de col·laboració d’UManresa-FUB han augmentat un 13% respecte del curs passat. Aquest augment en el nombre de beneficiaris s’ha traduït en un increment del 10,8% de l’import destinat a beques, que passa dels 69.000 euros del curs passat als 76.500 que s’han concedit per a aquest curs 2016-2017. El lliurament de les beques de col·laboració s’ha fet aquest divendres, 18 de novembre, a la Sala d’Actes de la Fundació Universitària del Bages. A l’acte hi han assistit alumnes beneficiaris dels ajuts, el director general de la FUBages, Valentí Martínez, la directora de Serveis Acadèmics i degana de la Facultat de Ciències Socials, Sílvia Mas, el gerent de la FUBages, Pau Güell, Joaquim Macià, director de banca d’institucions de Catalunya de CaixaBank i Antoni Noguera, director de Banca de Institucions DT Catalunya Central de CaixaBank. Aquesta entitat d’estalvi s’ha tornat a comprometre amb l’ajut econòmic a estudiants universitaris amb una aportació econòmica de 30.000 euros. Les beques de col·laboració beneficien tant alumnes de grau com alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Pròtesis Dentals.

L’aportació directa de la Fundació Universitària del Bages a les beques de col·laboració ascendeix a 46.500 euros. Se’n beneficiaran tres alumnes del Cicle Formatiu i 25 alumnes dels diferents estudis de grau. Els alumnes que accedeixen a aquests ajuts han de realitzar unes hores de tasques de suport en departaments o institucions vinculades a la universitat, com la Biblioteca Universitària. La dedicació dels becaris ha de ser de 200 a 400 hores, en funció de l’import de la beca que se’ls hagi concedit, que pot ser mitja o sencera. La mitja és d’un import de 1.500 euros i la sencera és de 3.000. Aquestes beques es concedeixen tenint en compte criteris acadèmics i econòmics.

Aquest serà el tercer any consecutiu que CaixaBank dóna suport econòmic a l’alumnat d’UManresa. Un total de 15 alumnes es beneficien d’aquesta aportació, que reben 2.000 euros cadascun. Les beques FUB-CaixaBank s’atorguen tenint en compte criteris acadèmics i econòmics, principalment. A canvi dels ajuts, l’alumnat ha de realitzar 270 hores en serveis de suport a activitats i/o projectes socials. En l’anterior convocatòria de beques, l’alumnat va realitzar aquestes col·laboracions socials al projecte d’acompanyament i reforç escolar La Puntal-Aprenem Junts, Càritas, la Plataforma d’Aliments, l’Associació d’Alzheimer i altres demències i a la Setmana Saludable de la Fundació Universitària del Bages, entre d’altres.

Altres ajuts per a l’alumnat

A més de les beques de col·laboració, la Fundació Universitària del Bages té altres línies d’ajuts obertes adreçades a l’alumnat. Com a novetat, des d’aquest curs s’atorguen ajuts a alumnes que participen en programes de mobilitat internacional. Així, els 21 alumnes que aquest any participaran en el programa Erasmus rebran un ajut directe de la institució universitària de 100 euros per mes d’estada que complementa la beca del programa. Així mateix, els alumnes  que participen en programes propis d’intercanvi, com l’establert amb la University of Miami, rebran un ajut de 180 euros.

Aquests imports se sumen als ajuts del programa Prèmium, que beneficia alumnes dels estudis de grau en Gestió d’Empreses i ADE. Aquest curs se n’atorgaran a 22 alumnes, que faran estades de pràctiques remunerades en empreses col·laboradores. A més, tots ells tenen accés gratuït als cursos d’anglès que ofereix el Servei d’Idiomes de la institució universitària.

Totes aquestes fórmules de beques són complementàries i compatibles amb altres ajuts a l’estudi que concedeixen tant la Generalitat com el Ministeri d’Educació i Ciència i d’altres administracions públiques vinculades a la procedència de l’alumnat d’UManresa-FUB.

DSC_0076 DSC_0115 DSC_0116 DSC_0119 DSC_0167

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.