Un nou premi reconeixerà persones i institucions que comparteixen l’esperit dels impulsors de la Sèquia

Manresa, 24 de novembre de 2016.- La Fundació Aigües de Manresa i la Fundació Universitària del Bages-UManresa han convocat el Premi Sèquia en el marc de la propera edició de les Festes de la Llum. Aquest guardó vol ser un reconeixement a persones i institucions que donen continuïtat a l’esperit dels manresans del segle XIV, els impulsors de la construcció de la Sèquia per acabar amb els problemes de sequera de la ciutat, que es van haver d’enfrontar a nombroses dificultats per fer realitat una empresa d’aquella envergadura. L’objectiu és posar en valor l’enginy, la capacitat de diàleg, el treball en equip, l’esforç i la fermesa davant l’adversitat per defensar una causa justa, necessària i estratègica per al futur de la ciutat. Per als impulsors de la iniciativa, l’exemple dels manresans del segle XIV és una mostra de les actituds que marquen la diferència a l’hora d’afrontar reptes i dificultats.

El premi es concedirà a persones i institucions vinculades a la ciutat que destaquin per la seva actitud compromesa amb el benestar col·lectiu i per la seva capacitat de sobreposar-se davant de l’adversitat. Tindrà dues categories: una per premiar persones i una altra per reconèixer institucions, col·lectius, empreses o grups. Els guardonats podran ser de Manresa o de fora, sempre que tinguin alguna vinculació significativa amb la ciutat. El jurat tindrà en compte de manera especial candidatures de persones o institucions que actuen des de l’anonimat o que són poc conegudes.

Les candidatures es podran presentar a proposta del jurat del premi o també d’entitats, institucions, empreses o col·lectius. S’han de presentar abans del 31 de desembre de 2016 a la Fundació Universitària del Bages. El jurat que decidirà els guanyadors estarà format per un representant de la Fundació Universitària del Bages, un de l’Ajuntament de Manresa, un del Parc de la Sèquia i un de l’Associació de La Misteriosa Llum.

Els guardonats en el Premi Sèquia tindran un reconeixement públic que es farà en el marc d’un dels actes del programa de la propera edició de les Festes de la Llum, podran signar en el llibre d’honor dels manresans hereus de  l’esperit de la Sèquia i rebran una escultura obra de l’artista Ramon Oms.

Una de les aportacions de la FUB amb voluntat de continuïtat

La Fundació Universitària del Bages ha volgut buscat la complicitat de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia per impulsar conjuntament aquest premi. Per a Valentí Martínez, director general de la FUB, “el Parc de la Sèquia és qui administra, actualment, la Sèquia, el llegat físic dels manresans del segle XIV; entenem que per al nostre objectiu de recuperar i conservar també el seu llegat intangible, les actituds proactives i l’esperit de superació, eren els millors aliats”.

La creació d’aquest reconeixement és una de les aportacions que fa la Fundació Universitària del Bages al programa de les Festes de la Llum com a institució administradora de la propera edició de la festa major d’hivern manresana. La intenció és donar continuïtat al Premi en successives edicions de la festa. Per això, està previst incorporar un membre de l’entitat administradora de la Festa de la Llum de l’any en curs en les properes edicions del guardó.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.