La Llum 2017 s’impregna d’actituds que facin anar endavant i superar reptes

Manresa, 30 de gener de 2017.- L’Ajuntament de Manresa, l’Associació la Misteriosa Llum i UManresa-Fundació Universitària del Bages han presentat aquest dilluns, 30 de gener, el programa d’actes de la festa de La Llum 2017, que enguany administra la institució universitària amb motiu de la commemoració del seu vint-i-cinquè aniversari, que es va celebrar l’any passat. UManresa-FUB ha volgut impregnar la festa d’un dels valors que va ser imprescindible el segle XIV per fer realitat l’ambiciós repte de construir la Sèquia: l’actitud proactiva i compromesa amb el bé comú. Segons el director general de la institució universitària, Valentí Martínez, aquest és un valor que continua del tot vigent avui dia i per aquest motiu aquest, juntament amb els elements que conformen la festa, la llum i l’aigua, és un dels eixos vertebradors de les activitats que ha volgut aportar la universitat al programa.

Tres d’aquestes aportacions s’incorporen a la programació i a la festa amb voluntat de continuïtat. És el cas del Premi Sèquia, que vol reconèixer els valors dels manresans hereus de l’esperit de la Sèquia; la posada al dia de les Ametlles de la Llum; i la instal·lació de la Font Freda del Campus a l’avinguda Universitària, que serà la primera font d’on rajarà aigua a cinc graus de temperatura.

La presentació dels actes s’ha aprofitat per presentar els guanyadors de la primera edició del Premi Sèquia: Pere Garcia, a títol pòstum, en l’apartat individual, i la cooperativa MengemBages en l’apartat col·lectiu.

En la presentació, el regidor de Promoció Turística i Festes, Joan Calmet ha posat de relleu l’encert dels administradors de vincular la celebració a l’actitud en un moment en el qual la ciutat està apostant fermament per projectar-se com una ciutat de valors.

Per la seva banda, el president de l’Associació la Misteriosa Llum, Antoni Fornells, ha agraït l’esforç que fan totes les entitats per ‘omplir el programa d’actes. Fornells ha qualificat ‘d’especial’ les aportacions que ha fet UManresa-FUB a la festa i n’ha destacat el Premi Sèquia i els guanyadors d’aquesta primera edició, que fan que s’iniciï ‘amb molt nivell’.

El vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern, ha destacat que la Festa de la Llum és també la festa de la seva organització i, per això sempre estan ‘al costat dels administradors’. Enguany, s’han implicat directament en l’organització del Premi Sèquia i en el disseny i instal·lació de la font freda del Campus.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.