La Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys completa les inscripcions en poques hores

Manresa, 16 de febrer de 2017.- La Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys, que organitzen els estudis d’Educació Infantil d’UManresa, ja té llista d’espera. L’esdeveniment va omplir les 250 places previstes en menys de 48 hores des que es van obrir les inscripcions, fet que demostra l’interès que pares i mares tenen per aquesta activitat, que pretén acostar la ciència i l’experimentació als més petits i alhora permetre als estudiants d’Educació Infantil d’UManresa posar a prova les propostes que han elaborat per als infants. La sisena edició de la Fira es durà a terme el proper dia 25 de febrer i torna al Museu de la Tècnica desprès que l’any passat, amb motiu de l’estrena del Lab 0_6, es dugués a terme al pati de l’Escorxador, i funcionarà entre les 10 del matí i dos quarts de dues del migdia.

La Fira d’Experimentació inclourà  una desena de propostes que han preparat alumnes de tercer curs d’Educació Infantil en el marc de l’assignatura Didàctica de Coneixement del Medi i unes altres  que han elaborat professors d’escoles i llars d’infants de la Catalunya Central en el marc de la primera edició del Premi la Ciència i els Infants, que convoquen conjuntament els estudis d’Educació Infantil i Rotary Club Manresa-Bages. Aquest premi té com a objectiu reconèixer propostes d’educació científica adreçades a nens i nenes d’educació infantil i cicle inicial de primària que hagin estat elaborades per mestres i ajudar a la dinamització i millora de l’ensenyament de les ciències a les primeres edats. En el marc de la cinquena edició de la Fira es va a dur a terme una primera prova pilot del premi, que van guanyar l’Escola Sant Ignasi de Manresa i l’Escola Bressol Reixics de Canet de Fals.

El professorat que participa en aquesta primera edició de la convocatòria ha hagut d’elaborar i treballar a l’aula una proposta d’activitat que promogui l’experimentació entre els infants d’entre 0 i 6 anys. Aquestes propostes es presentaran a la Fira, on un jurat integrat per dues persones de l’equip docent dels estudis d’Educació Infantil d’UManresa i tres persones designades pel Rotary Club de Manresa-Bages les valoraran per decidir quines seran les guanyadores d’aquesta edició. El jurat tindrà en compte la capacitat de la proposta d’afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses, l’originalitat en l’enfocament, la claredat en l’acostament al concepte científic i la cura en la tria dels materials i l’adequació d’aquests a l’ús dels infants. El veredicte i lliurament dels premis es farà mesos el dia 29 de març a les instal·lacions d’UManresa, en un acte que comptarà amb la presència de Jorge Wagensberg, doctor en Física, professor a la Universitat de Barcelona i responsable de l’àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social la Caixa.

La Fira d’Experimentació és una de les iniciatives de la universitat per contribuir a la dinamització del món educatiu del territori. Al mateix temps, l’organització d’aquest esdeveniment, permet als estudiants d’Educació Infantil posar a prova amb  nens i nenes les propostes que elaboren, de manera que porten a la pràctica la teoria que treballen a l’aula.

SONY DSC

V Fira d’Experimentació

V Fira d'Experimentació

V Fira d’Experimentació

 

SONY DSC

V Fira d’Experimentació

SONY DSC

V Fira d’Experimentació

SONY DSC

V Fira d’Experimentació

SONY DSC

V Fira d’Experimentació

SONY DSC

V Fira d’Experimentació

SONY DSC

V Fira d’Experimentació

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.