Reunió de treball clínic del projecte CAREGIVERPRO-MMD que testarà una plataforma virtual per a afectats d’Alzheimer i els seus cuidadors

Manresa, 3 de març de 2017.- 20 representants de centres d’investigació, institucions, universitats i empreses catalanes, franceses, italianes i angleses han participat els dies 1 i 2 de març a Manresa en una trobada del projecte finançat per la Comissió Europea CAREGIVERPRO-MMD, en el qual UManresa participa com a líder clínic, conjuntament amb la Fundació Sociosanitària e Manresa (FSSM). Les sessions de treball s’han dut a terme a les instal·lacions de l’Hospital de Sant Andreu de la Fundació Sociosanitària de Manresa, on es durà a terme la prova pilot del projecte. CAREGIVERPRO-MMD és un projecte europeu de recerca per crear una plataforma virtual per a afectats d’Alzheimer i els seus cuidadors que coordina la UPC. En el marc d’aquesta iniciativa, la Direcció de Recerca i Innovació del Campus Manresa de la UVic-UCC gestiona un ajut econòmic europeu de 412.000 euros. Durant la trobada a Manresa s’han concretat diferents aspectes relacionats amb el desenvolupament de l’assaig clínic, que està previst que s’iniciï durat aquest mes de març.

CAREGIVERPRO-MMD és un projecte que té com a finalitat fer un millor seguiment i assistència dels pacients afectats d’Alzheimer i formar-los tant a ells com als seus cuidadors a través d’una plataforma TIC basada en una estructura de xarxes socials específiques per millorar tant la qualitat de vida dels afectats com dels cuidadors. L’assaig clínic es farà amb 202 persones afectades d’Alzheimer i els seus cuidadors. A tots ells, se’ls facilitarà una tauleta que els donarà accés a una plataforma virtual. Durant un període de 18 mesos es farà un seguiment de com els cuidadors i els afectats d’Alzheimer utilitzen aquesta eina tecnològica, que serà accessible per ordinador, mòbil i tauleta.

DSC_0025

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Recerca i innovació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.