UManresa-FUB acull les segones Jornades d’economia de la Catalunya Central que aplegaran 170 alumnes de batxillerat

Manresa, 13 de març de 2017.- El Grup de Professors d’economia de la Catalunya Central i els estudis d’ADE del campus Manresa de la UVic-UCC organitzen per segona vegada les Jornades d’Economia de la Catalunya Central, que tindran lloc el proper dijous, 16 de març, a les instal·lacions d’UManresa-FUB. En aquesta segona edició, hi participaran uns 170 estudiants de Batxillerat, procedents d’instituts de Vic, Moià, Solsona i Berga i dels centres Joviat i Cal Gravat de Manresa. Les jornades es desenvoluparan en format de tallers, inclouran una activitat col·laborativa i es clouran amb una conferència de l’economista José Marría Gay de Liébana titulada ‘Un tomb per l’economia mundial i espanyola’. La Jornada s’iniciarà a les nou del matí i és previst que acabi a dos quarts de dues del migdia

Els alumnes podran escollir entre set tallers sobre diferents temes relacionats amb l’economia. Podran treballar les competències personals com a element diferenciador en una sessió de màrqueting personal per a la recerca de feina que impartirà Carlos Bella. La directora de teatre Sílvia Sanfeliu els oferirà un taller de comunicació no verbal pensat per ajudar-los a cuidar l’expressió en presentacions, treballs de recerca, entrevistes de feina o en el dia a dia. De la seva banda, Núria Serrat impartirà un taller d’elevator pitch perquè aprenguin a presentar i defensar una idea en poc temps. Un altre dels tallers del programa anirà a càrrec de dos professors d’UManresa-FUB, Aida Camps i Marc Bernadich, i consistirà en simular el funcionament d’un gabinet de crisi en una empresa. Membres de la Guàrdia Civil impartiran un taller sobre frau fiscal. També hi haurà un taller d’introducció al món de la borsa a càrrec de Mario Márquez i un sobre com optimitzar LinkedIn per trobar feina, que impartirà Miquel Àngel Gómez.

Una de les novetats d’aquesta edició és que les jornades inclouran per primer cop el concurs Masterbolsa offschool, una iniciativa pensada per introduir l’alumnat en el món de la borsa i en la seva operativa de compra i venda. La metodologia del projecte es basa en el ‘learn-to-doing’, l’aprendre a través de la pràctica. Tot aquest aprenentatge es fa a través d’una plataforma web on es realitza la simulació.

L’organització de les Jornades compta amb el suport del Centre de Desenvolupament Empresarial de l’Ajuntament de Manresa i del Centre de Recursos Pedagògics del Bages.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.