170 alumnes viuen un matí dedicat a l’economia i la promoció professional a UManresa

Manresa, 16 de març de 2017.- Alumnes de batxillerat d’instituts de Vic, Moià, Solsona i Berga i dels centres Joviat i Cal Gravat de Manresa han participat aquest dijous en les II Jornades d’Economia de la Catalunya Central, que organitzen el Grup de Professors d’economia de la Catalunya Central i pels estudis d’ADE d’UManresa. Durant les jornades, els 170 alumnes han pogut escollir participar en set tallers diferents, tots ells relacionats amb l’economia i la promoció professional. Abans de passar pels tallers, han participat en una activitat col·laborativa en el decurs de la qual han hagut de treballar junts per resoldre un enigma. Els tallers que s’han ofert han tractat de màrqueting personal, comunicació no verbal, elevator pitch, frau fiscal, borsa i LinkedIn. En un dels tallers s’ha utilitzat una de les metodologies formatives habitual als estudis d’UManresa, la simulació de casos. Concretament s’ha simulat el funcionament del gabinet de crisi d’una empresa per analitzar-ne, posteriorment,  l’actuació dels alumnes que hi han pres part per identificar-ne els errors i els encerts. Aquesta segona edició de les jornades s’ha tancat amb una conferència de l’economista José María Gay de Liébana.

En la conferència, Liébana ha fet un repàs a la situació econòmica a nivell global. Liébana ha advertit als joves que els ha tocat viure ‘un moment molt difícil que requereix que tinguin una molt bona preparació, habilitats i predisposició per ajudar a canviar el món’. L’economista s’ha referit al creixement econòmic mundial, a les desigualtats i ha advertit de la necessitat que Europa ‘es posi les piles si no volem haver d’emigrar a països com Filipines o Vietnam per poder treballar’. Segons Gay de Liébana, Espanya té un problema crònic, que és l’atur, que no es resoldrà si no es resol el funcionament del model econòmic. En aquest context, ha dit, ‘la mà d’obra serà substituïda pels robots i haurem de mantenir les persones que no treballin amb una renda bàsica universal’. Altres afirmacions que ha fet l’economista durant la seva xerrada és que ‘qui talla el bacallà són les empreses americanes’, que ‘Tesla ens durà a Mart, tot i que no ens assegura que en tornem’, o que ‘Europa necessita un Donald Trump’.

Les Jornades han inclòs també la presentació de Masterbolsa offschool, una iniciativa pensada per introduir l’alumnat en el món de la borsa i en la seva operativa de compra i venda.

L’organització de les Jornades ha comptat amb el suport del Centre de Desenvolupament Empresarial de l’Ajuntament de Manresa i del Centre de Recursos Pedagògics del Bages.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.