UManresa serà la seu del VI Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Simulació i Seguretat de Pacients

Manresa, 3 d’abril de 2017.- UManresa serà la universitat amfitriona de la VI Edició del Congrés Nacional de Societat Espanyola de Simulació i Seguretat de Pacients (SESSEP), que se celebrarà l’any 2018 en una data encara per determinar. La candidatura de la universitat manresana va ser triada aquest cap de setmana en el decurs de la cinquena edició del Congrés, que es va celebrar a la Universidad Católica de Múrcia (UCAM) i que va aplegar unes 150 persones vinculades a universitats i hospitals que treballen amb la metodologia de la simulació clínica com a eina formativa. UManresa, a través del Centre de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC), forma part de la societat des del seu naixement i ha estat present en tots els congressos celebrats fins ara. Durant el congrés, Aida Camps, responsable de simulació clínica a UManresa va ser escollida per formar part de la Junta directiva de SESSEP. Camps en serà la secretària durant els dos pròxims dos anys.

A banda de presentar la candidatura per acollir la propera edició del Congrés, una delegació d’UManresa ha participat activament en el congrés de Múrcia presentant conferències i pòsters que evidencien l’especialització dels professionals de la universitat en la metodologia de la simulació clínica. Els professionals que hi han pres part han estat Antònia Puiggrós, Marina Mateu, Estela Ramírez, Laura Macià, Aida Camps, Òscar Dalmau, Carlota Riera, Xavier Gironès i Núria Serrat. Hi ha  presentat treballs de simulació en cures infermeres, sobre l’autopercepció de l’aprenentatge seguint aquesta metodologia, sobre l’avaluació del facilitador de la simulació, eines per desenvolupar el debriefing i sobre el desenvolupament de pràctiques segures. Al congrés també hi va assistir Fran Pérez, tècnic en simulació del CISARC, que va participar en la primera reunió de tècnics celebrada en el marc de la trobada.

UManresa a Sessep 2017

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de CISARC, General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.