Estudiants de mestre d’UManresa-FUB treballaran en el projecte educatiu de Sallent

Manresa, 7 d’abril 2017.- Alumnes del Grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC treballaran en el projecte educatiu de Sallent, Sallent Educa. L’Ajuntament d’aquest municipi del Bages i la institució universitària han signat un conveni de col·laboració segons els qual els alumnes de l’assignatura ‘Família, escola i entorn’ basaran el treball de grup que duran a terme durant el segon semestre de curs en el projecte educatiu de Sallent. D’aquesta manera, l’Ajuntament sallentí col·laborarà en la formació dels estudiants d’Educació de la universitat manresana. La signatura de l’acord s’ha fet aquest divendres, 7 d’abril, i l’han subscrit l’alcalde de Sallent, David Saldoni, i Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages.

L’alumnat d’Educació Infantil haurà d’analitzar la situació de Sallent tenint en compte  elements socials i educatius per fer propostes de canvi i de transformació. Un dels objectius del treball consistirà en concretar i programar un projecte en xarxa amb la participació de l’alumnat escolaritzat a Sallent, les seves famílies i l’entorn. L’encàrrec que tenen els alumnes és que el projecte incorpori propostes que siguin innovadores,  transformadores i coherents amb Sallent Educa.

Aquest tipus de treball ofereix a l’alumnat la possibilitat de posar a la pràctica un aprenentatge basat en les competències que han de tenir com a mestres. Alhora, els estudiants podran aplicar coneixements i habilitats apreses durant la seva formació d’una manera transversal i interactiva, en un context real i per resoldre necessitats que hagin detectat durant la fase de diagnosi.

Per facilitar la tasca dels alumnes, l’Ajuntament de Sallent posarà a la seva disposició tota la informació necessària sobre l’organització municipal i l’elaboració del Projecte Educatiu del poble. També se’ls facilitarà informació sobre els orígens del poble; el seu patrimoni artístic, natural i cultural; els mapes d’estructura social, escolar i de recursos educatius; i informació sobre el teixit associatiu, intervencions en l’atenció a la infància i l’adolescència en situació de risc social i sobre projectes singulars d’acció educativa en l’àmbit familiar. L’Ajuntament també s’encarregarà d’acompanyar l’alumnat d’UManresa als llocs més emblemàtics de Sallent i participarà en l’avaluació dels projectes que hagi elaborat l’alumnat.

Posar coneixements a la pràctica en el territori més proper

Aquesta és una iniciativa més de les impulsades pels estudis d’Educació Infantil d’UManresa-FUB perquè l’alumnat pugui posar a la pràctica els seus coneixements, de manera que el resultat del treball reverteixi en positiu en el territori més proper a la institució universitària. Altres exemples d’aquesta implicació en el territori són tots els treballs que realitzen les alumnes per fer intervencions de millora en els espais de les escoles on realitzen les pràctiques, la marató de contes que ofereixen cada any a les biblioteques públiques coincidint amb Sant Jordi o l’organització de la Fira d’Experimentació per a nens i nenes de 0 a 6 anys, que permet a les alumnes posar a prova propostes d’experimentació i ciència dissenyades per elles amb el públic real al qual s’adrecen. Després de sis edicions, la Fira d’Experimentació ja s’ha convertit en una activitat habitual dins del calendari de propostes adreçades a les famílies.

DSC_0804

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.