UManresa-FUB acull una presentació del grau en medicina adreçada al sector sanitari del Bages

Manresa, 3 de maig de 2017.- El campus Manresa de la UVic-UCC acollirà el proper dia 6 de maig la presentació del nou grau en Medicina. Aquesta presentació, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici FUB2 a les 11h del matí, s’adreça als professionals del sector sanitari de la comarca del Bages. Durant la presentació es donaran a conèixer la nova Facultat de Medicina i les característiques dels estudis: eixos fonamentals, model pedagògic, metodologies docents, interrelació amb la xarxa assistencial, professorat, espais i equipaments i qüestions relacionades amb el sistema d’accés al grau.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i els responsables de la Facultat de Medicina. Hi seran el membre del Consell Assessor de la Facultat, Miquel Vilardell, el president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut, Josep Arimany, i el degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol. Després de la presentació, que està previst que duri una hora, es farà una visita a les instal·lacions de simulació clínica del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic d’UManresa.

Els estudis de Medicina de la UVic-UCC es posaran en funcionament durant el curs 2017-2018 amb 90 alumnes repartits en dos grups. La docència es farà en català, castellà i anglès, amb una presència important d’aquesta darrera llengua. L’accés es farà a través de la preinscripció universitària de la Generalitat de Catalunya. El grau comptarà amb una unitat docent al campus de Vic i una altra al campus de Manresa.

El nou grau en Medicina de la UVic-UCC se centra en la medicina familiar i comunitària i té com a eixos fonamentals la salut pública i comunitària, la cronicitat, les tecnologies en l’àmbit de la salut, la bioètica i la gestió i planificació social i comunitària. Parteix d’un model pedagògic innovador que situa l’estudiant al centre de tot el procés de formació, utilitza metodologies docents com l’aprenentatge basat en casos clínics, la simulació, les pràctiques clíniques i el treball cooperatiu per dotar-lo dels valors i les competències adequades per a la seva capacitació.

DSC_0006 DSC_0987

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Mecicina i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.