Professionals de la CU+ es desplaçaran a geriàtrics per oferir serveis de logopèdia, podologia i fisioteràpia en col·laboració amb l’empresa Approp

Manresa, 19 de juny de 2017.- L’empresa APPROP i la Clínica Universitària de la Fundació Universitària del Bages (CU+) han signat un conveni de col·laboració que preveu el desplaçament conjunt de professionals de les dues institucions a centres geriàtrics d’arreu de Catalunya per oferir-los serveis de salut. APPROP, que actualment ja ofereix serveis d’odontologia a la zona del Bages i Berguedà, sumarà així professionals de la logopèdia, la fisioteràpia, la podologia i la nutrició i dietètica a la cartera de serveis que actualment ofereix. L’acord de col·laboració s’ha signat el 18 de maig i l’han subscrit el gerent d’APPROP, Jordi Cuberes, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez.

El conveni estableix que els logopedes, fisioterapeutes, podòlegs i nutricionistes de la CU+ se sumaran als professionals d’APPROP per oferir atenció in situ als centres sociosanitaris. En tots els casos, els professionals de la CU+ poden anar acompanyats d’estudiants de grau per contribuir a la seva formació pràctica.

En el cas de la logopèdia el treball coordinat d’odontòlegs i logopedes en l’àmbit geriàtric és una iniciativa pionera. S´ha establert un protocol de col·laboració molt estret entre els odontòlegs i els logopedes, ja que sovint la disfàgia, una alteració de la deglució, i la disàrtria, l’alteració de la parla, poden estar relacionades amb alteracions odontològiques, ja sigui per canvis fisiològics o mecànics que dificulten la deglució i/o l´articulació de la parla.  Els serveis que s’oferiran s’adrecen a tractar les patologies més habituals de la gent gran, com la disfàgia orofaríngia, la disàrtria i l’afàsia. Per això està previst que es facin visites de valoració específica; sessions de tractament individuals i grupals; i especialment un treball d’assessorament, orientació i formació de personal sanitari en l’atenció a la disfàgia.

Els fisioterapeutes també oferiran visites de valoració, sessions de tractament individuals i sessions en grup, orientades a treballar la mobilitat, la propiocepció i la psicomotricitat. Els podòlegs prestaran serveis de quiropòdia, cribatge de peu diabètic i confecció d’ortesis i plantilles. En el cas dels podòlegs, no es descarta que l’acord entre APPROP i la CU+ es pugui ampliar més endavant amb la creació d’una unitat mòbil específica de podologia. Finalment, la CU+ també posarà a disposició dels geriàtrics atenció de dietètica i nutrició per donar suport i assessorament nutricional als centres que ho sol·licitin.

L’acord contempla el compromís d’aprofitar l’activitat per realitzar assajos i projectes de recerca relacionats amb els serveis oferts als geriàtrics amb l’objectiu d’avançar en el coneixement i progressió de les tècniques de tractament emprades.

Approp 03-Retoc Approp 04_retoc Approp 06_retoc Conveni Approp

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Clínica Universitària i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.