Els alumnes del Màster d’Emergències d’UManresa posen a prova els seus coneixements en un nou simulacre

Manresa, 24 de maig de 2017.- Les instal·lacions de Manresa acolliran el proper dissabte, 27 de maig, una nova edició del simulacre d’emergències que serveix per posar a prova els coneixements dels alumnes del Màster en Emergències Extrahospitalàries. Les 26 persones que aquest any han realitzat aquesta formació culminaran el curs convertint-se en sanitaris en un suposat incident amb múltiples víctimes, on el gran nombre de ferits desbordarà la capacitat de personal i de recursos disponibles per atendre’ls. L’objectiu és que aprenguin a organitzar-se i prioritzar les actuacions més urgents per minimitzar l’impacte de víctimes suposadament mortals. Després de l’actuació, l’alumnat participa en un debriefing per analitzar els erros comesos i com s’hauria d’haver actuat correctament. El simulacre mobilitzarà un centenar de persones entre col·laboradors i  alumnes. D’aquestes, 50 seran voluntaris que faran d’actors i que es posaran en el paper de les víctimes.

El simulacre s’iniciarà cap a les dues del migdia i està previst que s’acabi cap a les cinc de la tarda. Els organitzadors, el Centre Internacional de Formació Contínua, faran arribar la informació de la seva realització al veïnat de la zona, perquè no s’espantin quan escoltin les moltes sirenes de les ambulàncies que col·laboraran en l’activitat, així com el soroll dels efectes especials necessaris per al simulacre. Els alumnes del Màster no sabran fins llavors en què consisteix el sinistre en el qual han d’intervenir, ja que un dels temes més importants que es pretén treballar és el factor sorpresa.

L’organització de l’incident simulat és possible gràcies a la implicació del professorat del  Màster i a la col·laboració de Protecció Civil de Manresa, TSC ambulàncies, Creu Roja Manresa, el SEM, l’Escola Joviat, Vilà Vila, Diesa i l’Escola de Maquillatge Cazcarra.

El Màster en Emergències Extrahospitalàries d’UManresa és una de les formacions del Centre Internacional de Formació Contínua d’UManresa amb més prestigi. Ho demostra el fet que és un dels que s’omplen de seguida que se n’obre la inscripció. En aquests moments, la propera edició ja té les places completes i persones apuntades en llista d’espera. L’expertesa del professorat que imparteix el curs és un dels valors d’aquesta formació, que atrau gent de tota la Península. Part del contingut del curs es va recollir l’any 2013 en el llibre “Manual de accidentes de múltiples víctimes y catástrofes’, que va coordinar la responsable del Màster, la doctora Susanna Simó.

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Centre Internacional de Formació Contínua i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.