El líder i cantant de Txarango i el director d’Oxfam Intermón fan una crida a sumar-se a la campanya #VeniuJa a UManresa

Manresa, 30 de maig de 2017.- El director d’Oxfam Intermon a Catalunya, Francesc Mateu, i l’activista i líder del grup musical Txarango, Alguer Miquel, han estat aquest dilluns a UManresa per pronunciar una conferència en el marc de la campanya #VeniuJa, una campanya de pressió adreçada a l’estat espanyol per a l’acollida de persones refugiades. La iniciativa reivindica que es compleixi la legislació internacional i es tramiti el dret d’asil de totes les persones que l’estat espanyol es va comprometre a acollir davant aquesta crisi internacional. ‘No demanem que es faci res extraordinari, sinó que es compleixi la llei’, va explicar Mateu.

Durant la seva intervenció, Mateu va dir que el tema dels refugiats havia tornat a quedar relegat en l’agenda mediàtica, malgrat la situació és pitjor que fa un any,  i va advertir que es convertirà en una realitat crònica que caldrà afrontar, perquè al món hi ha 65 milions de persones desplaçades del seu país per motius de violència, algunes de les quals perden la vida fugint d’aquestes situacions. Mateu va dir que aquesta no és una situació que afecti només països com Grècia o Itàlia i va denunciar que l’Estat Espanyol ja acumula cinc denúncies internacionals per la vulneració dels drets humans a l’anomenada tanca de Melilla.

De la seva banda, Alguer Miquel va explicar l’experiència de Txarango en els viatges que han fet als camps de refugiats. Segons Miquel, la música és un ‘llenguatge universal’ i anar a fer música a aquests llocs és ‘crear espais d’alegria i situacions de dignitat humana en entorns on és molt difícil que n’hi hagi’. Per al músic i activista, ‘tots vivim en el mateix planeta  i ningú ha de tenir més drets o menys pel fet d’haver nascut en un lloc o un altre’. Per aquest motiu ha fet una crida a fer-nos corresponsables i a exigir als governs i governants europeus que compleixin la legislació i garanteixin el dret a la lliure circulació de persones.

DSC_0487DSC_0498

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.