La UVic-UCC ja té MBA per donar resposta a les necessitats del territori

5 de maig de 2014  Els campus de Vic i Manresa impulsen conjuntament un MBA (Màster en Administració i Direcció d’Empreses) que es posarà en marxa el curs vinent i que va dirigit a tècnics, directius, emprenedors i propietaris d’empesa que vulguin aprofundir en el coneixement de les ciències de la gestió.

La presentació del nou MBA ha tingut lloc avui ala UVic i ha comptat amb la presència del Dr. Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i comunicació de la UVic-UCC, Jordi Conca, director dels estudis d’Empresa de la FUBages , Neus Pons, directora de la Formació Contínua de la UVic-UCC, i els dos coordinadors del Màster, Marc Bernadich i Cèsar Duch.

Tal com ha explicat Jordi Conca, codirector del programa, “aquest és un màster fet des del territori i per al territori” en un sentit ampli del concepte, que engloba tant Osona com el Bages  com totes les comarques d’influència des de la Garrotxa al Solsonès, passant per Anoia, el Ripollès o el Berguedà. L’altre codirector, Xavier Ferràs ha destacat que hi havia  una demanda existent de formar directius d’alt nivell, “que tinguin una visió estratègica de l’empresa com un tot”. Segons Ferràs, qui cursa un MBA “té la voluntat de ficar-se dins d’una experiència transformadora que crea un punt d’inflexió en la vida professional”. Per la seva banda, Neus Pons, directora de Formació Contínua ha destacat la importància d’aquest programa, que és el primer impulsat conjuntament entre Manresa i Vic, després que el 30 de gener se signés l’acord de federació d’ambdós campus.

Es tracta d’un programa de 60 crèdits ECTS, que s’estructuren al voltant de 7 mòduls i que persegueixen els objectius de: fer guanyar competència en el mercat local i global; mostrar com moure’s en una realitat empresarial cada cop més interactiva, multidisciplinar i canviant; ensenyar a liderar nous projectes amb creativitat; i mostrar com fer possible el creixement empresarial  a partir de desenvolupar activitats directives i de lideratge.

La metodologia  emprada serà l’aprenentatge teoricopràctic i l’estudi i resolució de casos (metodologia de cas), per bé que també s’incidirà  en el fonament de les habilitats pròpies de l’emprenedoria (innovació, creativitat, capacitat de prendre decisions, corporate entrepreneurship, etc), que són aplicables, tant en el desenvolupament d’idees de negoci pròpies, com a l’empresa.

El Màster comptarà amb una sòlida xarxa d’una trentena  d’empreses col·laboradores de tots els sectors,  entre les quals hi ha Mango, Tous, Girbau i Bon Preu, i que participen en el programa aportant casos d’anàlisi o a través de màster class.

El màster s’impartirà d’octubre de 2014 a juliol de 2015. Les sessions, que es faran a Vic i a Manresa, tindran lloc cada divendres a la tarda i tres dissabtes al mes al matí.

Per accedir al màster, caldrà disposar de titulació universitària, per bé que també hi podran accedir persones sense titulació però que puguin acreditar una experiència professional suficient. Tots els candidats hauran de passar una entrevista de selecció per assegurar-ne la seva idoneïtat. El dia 22 de maig a Manresa i el 29 de maig a Vic, hi hauran sessions informatives amb els possibles candidats i amb la participació de professorat del màster.

El període de matrícula està obert  i les persones que s’inscriguin abans del 30 de juny, tindran el descompte d’un 5%.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa, UVic-UCC i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.