La FUB acull una jornada per intercanviar recursos adaptats a les necessitats de persones amb diversitat funcional

7 de maig de 2014  La Fundació Universitària del Bages (FUB) acollirà el dia 10 de maig la II Jornada de Productes de Suport de disseny obert (baix cost). Es tracta d’una trobada en la qual persones relacionades amb la diversitat funcional intercanvien recursos adaptats a les seves necessitats. Generalment es tracta de recursos creats i pensats pels mateixos afectats, que no són coneguts i que per al poc públic que es destinen, cap empresa fabrica ni comercialitza.

La Jornada, que dóna continuïtat a una primera trobada que es va fer el curs passat a la Universitat de Vic, servirà per revisar l’estat de la qüestió pel que fa a aquest tema i es farà un intercanvi de pràctiques i materials que ajuden a crear condicions de vida més confortables i a guanyar autonomia als afectats.

Aquesta activitat s’adreça a un ampli nombre de col·lectius i persones interessades en temes com la fisioteràpia, l’educació, l’atenció sociosanitària, els productes de suport, la tecnologia i el disseny obert, tant si són professionals, com usuaris, familiars o voluntaris.

La Jornada inclourà una taula rodona introductòria sobre ‘El què, el per què i el com dels productes de suport de baix cost’, tallers i una conferència de cloenda titulada ‘Redes de apoyo en España y otras partes del mundo para la autoconstrucción de productos específicos que necesitan las personas con diversidad funcional’, a càrrec de Reyes Noya, Terapeuta Ocupacional.

En els tallers es donaran a conèixer productes relacionats amb les tablets i les apps; jocs digitals col·lectius, motrius i sensorials; joguines adaptades; un comunicador per PC i tablet; una PDI; contes sensorials de roba i de paper; i activitats d’expressió corporal i diversitat.

L’organització de la Jornada va a càrrec del grau en Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages, el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic, Nexe Fundació i el Centre per a l’Autonomia Personal Sírius Vic.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Educació, Fisioteràpia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.