La inserció laboral dels graduats a UManresa millora amb un índex d’ocupació del 96%

Manresa, 19 de setembre de 2017.- El 96% dels alumnes d’UManresa-FUB que es van graduar durant el curs 2013-2014 estan treballant, majoritàriament, en feines i branques d’activitat relacionades amb els estudis que van realitzar. En el cas dels d’Empresa i de Podologia, el 100% tenen feina. Aquesta és una de les dades més destacades del darrer estudi d’Inserció Laboral que ha elaborat la Direcció de Recerca i Innovació a partir d’una enquesta que han respost el 70% de graduats d’aquesta promoció. Les xifres suposen una millora respecte de l’anterior estudi, elaborat fa dos anys, que situava l’índex d’inserció en el 92%. De les dades obtingudes en l’enquesta destaquen, entre d’altres aspectes, una mitjana d’expedient acadèmic de 7,1 i que gairebé el 90% tornarien a triar la mateixa carrera.

Empresa i Podologia, els estudis amb millors índex d’ocupació

El 100% dels alumnes que han estudiat el grau en Gestió d’Empreses –actualment la titulació d’ADE- estan treballant i un 75% ho fan en una feina relacionada amb els estudis, majoritàriament en empreses del sector privat.  Destaca també que els graduats en Gestió d’Empreses són els que tenen més contractes indefinits, el 52,6%, i que el 95% treballen a temps complet. El 45% dels enquestats tenien feina abans d’acabar la carrera i un 20% en van trobar en un període inferior a un mes un cop finalitzats els estudis. Una altra dada significativa d’aquests graduats és que són el col·lectiu més obert a la mobilitat internacional, amb un 70% d’enquestats que diuen que estarien disposats a anar a treballar a l’estranger.

L’altra titulació amb un índex d’ocupabilitat del 100% és  Podologia. A més, en aquest cas, el 85% dels graduats treballen en una feina relacionada amb els estudis i el 92% en el sector d’activitats sanitàries. A diferència dels graduats d’Empresa, els podòlegs acostumen a ser treballadors autònoms tant per compte propi com aliè. Un 46,2% tenien feina abans d’acabar la carrera i un 23,1% la van aconseguir menys d’un mes després d’acabar els estudis. Gairebé el 70% treballen a jornada completa i el 91,7% ho fan en el sector privat. D’aquest col·lectiu destaca que més de la meitat han continuat formant-se en postgraus i màsters i un 30% més ho han fet amb cursos especialitzats.

Els graduats en Fisioteràpia estan també a prop de la plena ocupació, amb un 98% d’inserció laboral, que en el 88,8% dels casos és una feina relacionada amb els estudis que han fet. El 26% van trigar entre un i tres mesos a trobar feina després d’acabar els estudis, un 23% ja treballaven durant la carrera i un 22% van trigar menys d’un mes a ocupar-se. El 91,3% treballen en la branca d’activitats sanitàries, un 29% amb contractes temporals i un 28% com a autònoms. El 58.8% estarien disposats a anar a treballar a l’estranger.

Logopedes i infermers els que troben més feina relacionada amb els estudis

En la tònica de les titulacions amb plena ocupació, Logopèdia presenta una inserció laboral del 96%. El 96% dels titulats que treballen ho fan en una feina de la seva especialitat. Els titulats en Logopèdia són els que més triguen a trobar feina i el 34,8% van trigar entre 4 i 6 mesos a ocupar-se després d’acabar els estudis. Les branques d’ocupació d’aquests professionals es reparteixen entre  un 43,5% en el sector de les activitats sanitàries i el 39.1% en el de l’educació, majoritàriament del sector privat. La majoria, el 56,5 per cent, han continuat formant-se en postgraus i màsters. Durant els estudis, el 26% van participar en experiències de mobilitat i el 60% estarien disposats a anar a treballar a l’estranger.

L’índex d’ocupació dels graduats en Infermeria és del 92% i el 94% treballen en el que han estudiat. És la titulació amb la nota mitjana més alta de la promoció 2013-2014, un 7,7. El principal mitjà per trobar feina en el cas d’aquests professionals són les pràctiques realitzades durant els estudis i el 40% triguen menys d’un mes a trobar-ne un cop acabada la carrera. El 98,5% treballen en la branca d’activitats sanitàries i, a diferència de la resta de titulacions, més de la meitat treballen en el sector públic. Són titulats que en el 64% de casos es continuen formant en màsters o postgraus.

Els titulats en Educació Infantil tenen un índex d’ocupació del 91%,  un 62% en feines relacionades amb els estudis realitzats. La majoria, un 31,1%, van trobar feina mentre estudiaven i un 26,7% van trigar menys d’un mes després d’acabar els estudis. El 78% treballen en el sector de l’educació, principalment en el sector privat (71%) i un 60% amb contractes temporals. Malgrat això, després dels titulats en Empresa, el grup de titulats en Educació són els segons en nombre de contractacions fixes, un 38%.

Bones dades en comparació amb altres universitats

L’estudi d’Inserció Laboral d’UManresa-FUB s’ha completat amb una comparativa amb les dades de la publicació ‘La inserció laboral dels graduats i graduades de les universitats catalanes’ elaborat aquest any per l’Agència de Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. Les dades que s’han contrastat són el percentatge d’ocupació i el percentatge d’adequació dels estudis a la feina.

Segons aquesta comparativa, els estudis d’Empresa, Podologia i Fisioteràpia de la universitat manresana tenen un percentatge més elevat d’ocupació en relació amb altres universitats que imparteixen aquestes titulacions. A més, el percentatge de graduats que tenen una feina adequada a la formació rebuda és dels més elevats en el cas de totes les titulacions, però especialment en el cas de Logopèdia i els estudis d’Empresa. Educació infantil es troba entre les quatre primeres universitats amb els  millors índex d’ocupabilitat i Infermeria se situa al capdavant dels estudis que tenen una feina adequada a la formació rebuda.

DSC_0402 DSC_0390

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.