Unes 200 persones es concentren a UManresa en defensa de la democràcia

Manresa, 21 de setembre de 2017.- Unes 200 persones, entre estudiants, professorat i treballadors d’UManresa-Fundació Universitària del Bages, s’han concentrat aquest dijous en defensa de la democràcia. La concentració, que s’ha fet a les escales de l’edifici principal del Campus Manresa de la UVic-UCC, l’han convocat un grup d’alumnes de segon curs d’Infermeria, que han repartit cartells reclamant democràcia i que han llegit un manifest en el qual reclamen el dret a vot i rebutgen i vinculen les actuacions policials d’aquest 20 de setembre a actituds pròpies d’una dictadura. La lectura del manifest ha culminat amb aplaudiments i amb els crits dels assistents amb el lema ‘Votarem’.

MANIFEST

Ahir, El Govern Espanyol mitjançant les forces repressives de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil) va confiscar la democràcia.

Aquestes van entrar en institucions, seus de partits polítics i empreses privades, perseguint (suposadament) un delicte. No obstant, no buscaven ni armes ni drogues ni diners… buscaven urnes, paperetes i targetes censals.

Nosaltres no creiem que votar sigui un delicte, és per això que ara som aquí.

No fa massa al nostre país teníem una dictadura, un règim autocràtic on sí que votar era il·legal.

Amb aquestes actuacions el Govern Espanyol ens fa retrocedir a temps del Franquisme, buscant destruir una democràcia per la qual els nostres avis, àvies, pares i mares, varen lluitar tant.

Per aquesta raó des de les escales de la UManresa diem no a aquests actes. Perquè volem votar lliurement (sí o no), però volem votar. Per això diem no a la repressió,  no a l’antidemocràcia!

DSC_0388 DSC_0392 DSC_0400

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.