UManresa-FUB gradua la promoció del 2017 i arriba als 5.000 titulats en la història de la institució

Divendres, 29 de setembre de 2017. UManresa-FUB ha celebrat aquest divendres l’acte de graduació dels 277 titulats per la institució durant el curs 2016-2017. D’aquests, 222 són graduats de la Facultat de Ciències de la Salut (Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia) i 55 de la Facultat de Ciències Socials (ADE i Educació Infantil). Enguany, l’acte de graduació, que vol ser un reconeixement a l’esforç de l’alumnat per aconseguir un títol universitari, s’ha fet extensiu als 13 alumnes de la primera promoció del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Pròtesis Dentals que s’imparteix al Campus Professional UManresa des de fa tres cursos. Amb els 277 graduats d’aquesta promoció, la institució universitària ja haurà format 5.153 diplomats i graduats en tota la seva història. La cerimònia de graduació s’ha vestit de solemnitat amb l’habitual catifa vermella que dóna la benvinguda a graduats i als seus familiars al Teatre Kursaal. Unes 1.400 persones han assistit a l’acte, que ha comptat amb la lliçó de comiat “No estudiïs tant” de Genís Sinca, periodista i escriptor manresà i guanyador del Premi Josep Pla de narrativa de l’any 2013.

Sinca ha parlat als graduats de la seva pròpia experiència. Els ha explicat que va ser mal estudiant, que va deixar els estudis a mig fer per posar-se a treballar de periodista perquè ‘jo el que volia era ser escriptor’, però que quan el van acomiadar del diari on treballava es va adonar de la importància de tenir un títol i va decidir acabar els estudis. “I no he pogut parar d’estudiar des que vaig deixar d’estudiar, perquè és imprescindible reciclar-se constantment’, ha dit. Sinca els ha dit que avui era un dia molt important i que sobretot, emmarquessin el títol que tants esforços els ha costat a ells i a les seves famílies.

El director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, ha felicitat tots els graduats i ha qualificat la cerimònia de ‘festa de reconeixement públic de l’èxit acadèmic’ dels titulats. Martínez els ha recomanat que a partir d’ara, en el seu recorregut professional, continuïn ‘ferms en els propòsits’, que siguin ‘exigents amb els resultats’ i que no renunciïn als somnis ‘encara que siguin impossibles’. De la seva banda, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha expressat l’orgull que sent la ciutat de la seva universitat i ha dit que els alumnes ‘sou els que poseu a prova la nostra aposta universitària perquè el seu prestigi depèn de la feina que fareu vosaltres, els graduats’.

Quatre alumnes, Elisabet Montaña, Sandra Almendro, Jèssica Haldon i Rosa Gaya han parlat en nom de les seves respectives promocions. En tots els casos han agraït la tasca del professorat, han coincidit en la importància de l’etapa universitària, han recordat moments importants de la carrera i han reconegut el suport rebut per part de les famílies. Montaña, graduada en Podologia, ha afegit que a partir d’ara inicien un nou camí professional en el qual “podrem fer de la nostra vocació la nostra professió’.

1.400 persones en dues cerimònies

La cerimònia de graduació d’aquesta edició també s’ha hagut de fer en dos torns amb l’objectiu d’encabir els graduats i els familiars que volen acompanyar-los en una data tan assenyalada com aquesta. Així, a les cinc de la tarda, s’ha fet la graduació dels titulats en Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia i a les vuit del vespre s’ha iniciat una segona cerimònia adreçada als titulats en Infermeria, ADE, Educació Infantil i del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Pròtesis Dentals. Una de les novetats d’aquesta edició és que la primera cerimònia ha estat clausurada per la Coral Universitària de la Fundació Universitària del Bages, que va iniciar l’activitat el curs passat. La coral ha interpretat les peces “Ulls verds”, “Josúé va conquerir Jericó” i el tradicional “Gaudeamus Igitur”. L’Orfeó Manresà ha tancat l’acte del vespre, amb la interpretació d’È l’Assiria una regina, de Verdi i Shalom to you my friend, d’Allan Naplan. També ha cantat el Gaudeamus igitur, que clou sempre les cerimònies universitàries.

Durant l’acte s’ha fet lliurament dels premis als millors expedients acadèmics: Ariadna Clotet de Fisioteràpia, Paula Pérez de Podologia, Marina Miquel de Logopèdia, Sandra Almendro d’Infermeria, Andrea Menage de Gestió d’Empreses, Jèssica Haldón d’Educació Infantil i Rosa Gaya del cicle de Pròtesis dentals. El millor expedient acadèmic de tota la promoció ha estat el de Sandra Almendro, que ha rebut un premi del Montepio de Conductors dotat amb 600 euros i les quotes d’un any d’associat.

1.600 alumnes i el nou grau de Medicina

Aquest curs 2017-2018 que ha començat aquest mes de setembre la xifra d’alumnes de grau d’UManresa-FUB arriba a gairebé 1.600 alumnes. A aquesta quantitat s’hi han d’afegir els 90 estudiants que cursaran el grau en Medicina als campus Vic i Manresa de la UVic-UCC. Seguint la tendència iniciada tres anys enrere, el nombre d’alumnes estrangers que estudien a UManresa ha continuat augmentant, en el cas de Fisioteràpia amb un especial atractiu per a joves francesos i en el de la Podologia per a estudiants italians.

CFGS Pròtesis Dentals Educació Infantil Infermeria Logopèdia PodologiaADEFisioteràpiaGraduació 06Graduació 05Graduació 04Graduació 03Graduació 02Graduació 01

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.