Mig miler de persones defensen la democràcia i rebutgen la violència a UManresa-FUB

Manresa, 2 d’octubre de 2017.- La Fundació Universitària del Bages i la Clínica Universitària de Manresa se sumen a l’aturada general convocada per aquest dimarts, 3 d’octubre, a tot el país, en rebuig a la violència i en defensa de la democràcia. L’aturada afectarà tant l’activitat acadèmica com l’assistencial i, en el cas de la primera, també les pràctiques internes i externes dels alumnes.

Unes 500 persones s’han concentrat davant de l’edifici principal d’UManresa-FUB aquest migdia per condemnar els fets d’aquest diumenge, 1 d’octubre. Durant la concentració, a més d’un minut de silenci, s’ha procedit a la lectura d’un manifest institucional que rebutja ‘l’ús desmesurat de la violència en contra de la població i la repressió policial que va impedir el desenvolupament normal de la jornada electoral d’ahir’.

MANIFEST DE LA FUNDACIÓ UNIVERSITÀRIA DEL BAGES

Ahir, els catalans estàvem convocats pel Govern a decidir sobre el futur del nostre país. La Fundació Universitària del Bages va acollir un dels punts de votació i, al llarg de tot el dia, van acostar-s’hi més de 3.800 persones per expressar la seva opinió, de manera pacífica, alegre, decidida i il·lusionada.

 

Malauradament, aquesta no va ser la realitat a tot arreu. En molts altres llocs, els cossos de seguretat de l’estat van utilitzar la força de manera desproporcionada per impedir el dret de la població a expressar la seva opinió davant d’una consulta democràtica. Prop de 800 persones van resultar ferides com a conseqüència d’aquestes agressions a tot Catalunya.

 

La Fundació Universitària del Bages rebutja aquest ús desmesurat de la violència en contra de la població i la repressió policial que va impedir el desenvolupament normal de la jornada electoral d’ahir.

 

Com a centre universitari, ens posicionem decididament a favor del diàleg, el debat i el contrast d’opinions des del respecte i la llibertat. Creiem fermament que la defensa i promoció dels drets humans fonamentals, entre els quals hi ha la llibertat de pensament, d’expressió d’idees o de reunió, són imprescindibles per construir un marc de convivència democràtica on tothom pugui viure amb dignitat i pau.

 

Reunits, la direcció de la FUB i el Comitè d’Empresa i considerant els acords de la UVic- Universitat Central de Catalunya, s’ha acordat realitzar una aturada de totes les activitats durant tot el dia de demà, dimarts 3 d’octubre. Per tant, la FUB quedarà tancada.

 

Aquestes accions expressen la nostra repulsa pel gravíssims atacs a la població i a la llibertat d’expressió que es varen donar ahir en el nostre país. També han de servir per expressar el suport a totes aquelles persones que van resultar ferides per defensar pacíficament les urnes, símbol universal de convivència política.

 

 

Manresa, 2 d’octubre de 2017

DSC_1375 DSC_1391 DSC_1400

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.