El Banc de sang i teixits i les universitats convoquen la vuitena Marató universitària de donació de sang

Manresa, 13 d’octubre de 2017.- Amb el lema, “La teva sang diu coses”, el Campus Universitari de Manresa acollirà el proper dilluns, 16 d’octubre, la vuitena edició de la Marató Universitària de Donació de Sang, una iniciativa del Banc de Sang i Teixits, UManresa-Fundació Universitària del Bages, la seu de Manresa de la Universitat Oberta de Catalunya i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM). Les donacions es podran fer tant a l’edifici principal d’UManresa-FUB com a la unitat mòbil del Banc de Sang que s’instal·larà davant de l’edifici de l’EPSEM. En el cas d’UManresa, el Banc de Sang desplegarà els seus efectius des de les 10h del matí fins a les 20h a les aules 106 i 112. A l’EPSEM, les donacions es podran fer de 10h a 13.30h i de 16h a 19h. En aquesta ocasió, a totes les persones que donin sang i coneguin quin és el seu grup sanguini se’ls donarà informació relacionada amb el grup al qual pertanyen. Als altres se’ls repartirà un fulletó sobre la importància de conèixer el grup sanguini, ja que es calcula que només 4 de cada 10 catalans ho saben. El fulletó conté una descripció dels grups sanguinis i una taula explicativa de qui es pot rebre i a qui es pot donar sang en funció del tipus de sang. La Marató Universitària de Donació de Sang de Manresa va ser la primera de les maratons que s’han anat estenent als campus universitaris del país.

Un any més, el Banc de Sang i Teixits aprofitarà la Marató Universitària de Donació de Sang per conscienciar de la importància que, a més de donar sang, tothom accedeixi a incorporar-se al registre de donants de medul·la òssia.

Com en anteriors edicions, abans de fer efectiva la donació, totes les persones que vulguin donar sang hauran de passar una breu entrevista amb un metge que és qui determina si la persona compleix tots els requisits per fer-la. Després de l’extracció, s’obsequiarà els donants amb un refrigeri.

Continuar augmentant el nombre de donacions

Els impulsors de la Marató volen que aquesta edició serveixi per continuar en la línia ascendent de donacions del curs passat. En total van ser 165 les persones que van fer aquest gest altruista, una vintena més que en l’edició del 2015. L’any de la marató amb millors resultats va ser coincidint amb el cinquè aniversari de la iniciativa, quan es van superar els dos centenars.

SONY DSC

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.