La Unitat de la Veu de la CU+ ofereix un nou curs de veu cantada que ampliarà continguts amb un segon nivell

Manresa, 17 de novembre 2017.- La Unitat de la Veu de la Clínica Universitària de Manresa (CU+) ha programat una nova edició del curs de veu cantada que ja va oferir el curs passat en dues edicions: una de tardor i una altra d’estiu. La principal novetat d’aquesta segona edició és que un cop completada, les persones que l’hagin seguit podran ampliar coneixements amb un segon nivell que tindrà lloc els mesos de juny i juliol. Aquest curs s’adreça tant a cantants professionals com amateurs  interessats en ampliar coneixements teòrics i pràctics sobre la veu com a instrument. La formació serà impartida per les professionals de la Unitat de la Veu, les logopedes Núria Carmona i Assumpció Linares, i la fisioterapeuta Olga Borao. En les dues primeres edicions del curs bàsic hi van participar 32 persones.

La formació, amb un elevat contingut pràctic, experimental i vivencial, s’adreça tant a persones que puguin cantar en una coral, com a estudiants de cant, gent que faci teatre musical o bé cantants professionals. El curs abordarà la veu com a instrument des del vessant de la salut i la de la tècnica amb l’objectiu d’ajudar els participants a millorar-la, augmentar el rendiment vocal i treballar la presència escènica. La formació s’impartirà en quatre  mòduls que es realitzaran els dies 28 i 30 de novembre i 12 i 14 de desembre, de les 18h a les 21h.

El primer  i el segon mòduls formatius aniran a càrrec de la logopeda i mestra especialitzada en audició i llenguatge, Núria Carmona. El primer es dedicarà a l’anatomia, la fisiologia i la patologia de la veu i el segon a la salut vocal i la prevenció. El tercer mòdul se centrarà en el treball del cos i l’impartirà la fisioterapeuta i doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Olga Borao. El darrer dels mòduls, a càrrec d’Assumpció Linares, pedagoga de la Música i logopeda i cantant lírica, es dedicarà a treballar la tècnica vocal.

Ampliar coneixements

El grau de satisfacció de l’alumnat que va realitzar les dues primeres edicions d’aquest curs ha estat el que ha motivat l’organització d’un segon nivell. Els participants van suggerir en les enquestes de satisfacció que els agradaria continuar aprofundint en la formació i per aquest motiu, de cara al proper estiu, ja s’està treballant en els continguts del nou programa. Aquest segon curs inclourà formació sobre gravació, screening i valoració de la veu; aprofundirà en la relació entre cos i veu; treballarà la preparació, els mecanismes laringis i l’enriquiment del timbre en la veu cantada; i farà un pas més en els continguts de tècnica vocal per avançar en la interpretació.

La Unitat de la Veu de la Clínica Universitària es va posar en funcionament el juny del 2015 i va ser la primera especialitzada en veu parlada i cantada de la Catalunya Central. La Unitat de la Veu està liderada per un equip professional multidisciplinari i especialitzat tant en la prevenció, com en el diagnòstic i el tractament de patologies de la veu i atenció assistencial i assessorament a totes aquelles persones que utilitzen la veu de forma professional, com ara mestres, comunicadors, comercials, telefonistes o cantants professionals o amateurs.

SONY DSC

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Clínica Universitària, Logopèdia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.