Es presenta una nova edició de la Universitat d’Estiu, la primera conjunta de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

14 de maig de 2014.  Joan Masnou, president de la Universitat d’Estiu, Marta Morros, coordinadora de formació contínua de la FUB Bages i Montserrat Simon, coordinadora de la plataforma cultural,han presentat avui dimecres la 19a edició de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

L’edició d’enguany ofereix una sèrie de novetats importants: en primer lloc, i arran de la federació de la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages  la Universitat d’Estiu s’ha organitzat de forma conjunta amb l’objectiu d’esdevenir el motor educatiu i cultural de la Catalunya Central. En segon lloc, s’ofereix per primera vegada una oferta per a tècnics en formació professional a Vic, a Olot i a Manresa a través de Teknós, Kreas i la FUB Manresa. En tercer lloc, la inauguració d’activitats del projecte anomenat Horitzó Àsia, liderat per la UVic-UCC, Ajuntament de Vic, Creacció i Nits de Cinema Oriental, que respon a la coincidència d’interessos entre les parts per potenciar estratègies integrades en relació a l’Àsia.

L’oferta programada per la Fundació Universitària del Bages inclou nou cursos dels àmbits de les ciències de la salut i de l’empresa que constitueixen el Campus Professional adreçat a tècnics en Formació professional i professionals en actiu d’aquests dos àmbits. La preparació de les activitats formatives s’ha fet d’acord amb la Fundació Lacetània i l’Escola Joviat i amb la col·laboració de l’empresa Avinent Implant System.

En el cas de les ciències de la salut s’han programat activitats formatives sobre valoració primària en situacions d’emergència, introducció al quiròfan, manteniment dels implants dentals per a higienistes i auxiliars dentals, atenció psicològica en urgències i emergències i maneig avançat de les urgències traumàtiques.

L’oferta de cursos d’empresa es concreta amb un curs pràctic de Contaplus-sage, estratègies per a la recerca de feina, novetats fiscals i un seminari d’emprenedoria.

Al costat de tot això la Universitat d’Estiu presenta un any més una oferta formativa i d’activitats culturals prou diversa, àmplia i atractiva. Programa cursos d’extensió universitària, jornades professionals i escoles d’estiu en les àrees de salut, benestar i qualitat de vida, tecnologia, territori i medi ambient, empresa i comunicació, educació, esport i societat, llengües, traducció i cultura, i disseny que configuren programes reconeguts i de qualitat per a tots els públics. A més ofereix cursos d’idiomes a Vic, Barcelona i Manresa i una quinzena d’activitats culturals.

També, aquest any es compta amb la quarta edició de la Junior University, íntegrament en anglès, dirigit a estudiants de batxillerat i  cicles formatius de grau superior, del 30 de juny a l’11 de juliol. Aquest any sobresurt la col·laboració del periodista Antoni Bassas i, per segon any consecutiu, la de Taylor Bingle, professor d’Estudis Americans i Economia a Punahou de Honolulu.

L’extensió territorial on s’implanten les activitats respon a la voluntat d’acostar la Universitat d’Estiu a diferents localitats, trobar marcs adients per a la col·laboració estreta amb entitats i associacions representatives del territori i poder, alhora, facilitar als ciutadans l’accés a una formació contínua de qualitat. Les activitats d’enguany es fan a: Avinyó, Barcelona, El Lluçanès, El Moianès, Granollers, Igualada, Les Masies de Roda, Manresa, Monestir de Montserrat, Olot, Ripoll, Roda de Ter, Santa Eulàlia de Puigoriol, Toses i Vic.

L’acte inaugural de la Universitat d’Estiu tindrà lloc dimecres 11 de juny de 2014, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, amb l’homenatge a la Fundació Observatori Esteve Duran.

Consulta el programa: http://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/universitat-estiu

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Educació, Empresa, Escola de Formació Contínua, General, UVic-UCC i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.