175 persones coneixeran a UManresa alternatives per evitar lligar persones grans en l’àmbit assistencial

Manresa, 24 de gener de 2018.- La Facultat de Ciències de la Salut d’UManresa-FUB, Ibada i Sant Andreu Salut Fundació, han organitzat la Jornada de Contencions en Geriatria, que se celebrarà el proper dijous, 25 de gener, a la sala d’actes de l’edifici principal de la universitat. Amb el lema “Allibera el moviment per la dignitat de les persones”, la jornada posarà sobre la taula alternatives a una de les pràctiques habituals en l’àmbit geriàtric, que passa per haver de lligar la gent gran, les anomenades contencions. L’objectiu de la trobada és conscienciar tots els professionals sanitaris d’aquest àmbit sobre quines altres solucions existeixen i valorar les dificultats de canviar la forma de contenir la gent gran en l’àmbit residencial. La jornada aplegarà 175 professionals que treballen en residències geriàtriques i sociosanitàries, alumnes de ciències de la salut i comptarà amb l’assistència de  la doctora Ana Urrutia, fundadora del Método Libera-Care®, que defensa l’eliminació de subjeccions.

La jornada començarà a les 8:30h. Durant el matí es faran diverses taules rodones i conferències sobre l’atenció integral centrada en la persona, els aspectes ètics de l’aplicació de contencions, el Método Libera-Care® i presa de decisions en equip davant de situacions difícils. Durant la tarda, els assistents podran participar en diferents tallers sobre mètodes i alternatives a les contencions.

FUB - 04Mar-700-116

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciències de la Salut, Fisioteràpia, Infermeria i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.