UManresa-FUB i Althaia conviden l’ambaixador de la criptomoneda catalana a una xerrada sobre el croat

Manresa, 28 de febrer.-  Gerard Duelo, ambaixador de la criptomoneda catalana, el croat, serà el proper 6 de març a UManresa-FUB per participar en una xerrada-debat sobre “El paper de les criptomonedes en l’entorn social”. Duelo ha estat convidat per la institució universitària i per la Fundació Althaia – Xarxa Assistencial Universitària Manresa. En acabar l’acte està previst que el ponent faci una donació en croats a Althaia per al nou hospital de dia d’oncologia i hematologia. L’acte, que tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda, a la sala d’actes de la FUB2, compta amb la col·laboració del Diari Regió7 i de Rotary Club de Manresa-Bages.

Durant la conferència debat, Duelo explicarà què són les criptomonedes i quin impacte té en l’economia aquest mitjà digital d’intercanvi que va néixer l’any 2009 amb els Bitcoins, la primera moneda virtual que es va crear i la més coneguda. L’ambaixador del croat també explicarà les principals diferències entre el diner virtual i el convencional i parlarà del croat, una criptomoneda catalana, de quin és el seu funcionament i com se’n fixa el valor.

El croat

El croat pren el nom de la moneda de plata que va crear el rei Pere II al comtat de Barcelona l’any 1285 i que va ser vigent fins el segle XVIII. A diferència de les monedes que emeten els bancs centrals i com totes les criptomonedes, la seva creació està limitada per una tecnologia blockchain que n’impedeix la inflació descontrolada, l’especulació i que fa públiques les transaccions perquè el seu control no estigui en mans de persones ni grups reduïts.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa, General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.