El Servei d’Idiomes d’UManresa-FUB convoca un concurs de haikus en anglès a través de Whatsapp

Manresa, 23 de març de 2018.-  El Servei d’Idiomes d’UManresa-FUB ha convocat un concurs de haikus que té com a peculiaritats que els versos han de ser en llengua anglesa i que la participació s’ha de fer a través de l’aplicació whatsapp. Aquesta és la segona vegada que el Servei d’Idiomes aprofita les dates properes a Sant Jordi per organitzar un concurs de haikus, tot i que a diferència de la primera edició, ha decidit obrir-la al conjunt de la ciutadania i facilitar la participació utilitzant els avantatges de poder presentar l’obra a través d’una aplicació de telefonia mòbil. La presentació de poemes es pot fer fins al dia 15 d’abril de 2018 al número de telèfon 626 782 498.

Un haiku és una composició poètica tradicional japonesa que està formada per tres versos breus de 5, 7 i 5 síl·labes. Habitualment es tracta de poemes relacionats amb la sorpresa i l’embadaliment que produeix la contemplació de la natura.

La presentació de poemes al concurs s’ha de fer enviant un missatge per whatsapp amb el text del haiku, el nom i cognom de l’autor/a i indicar si s’és o no alumne del Servei d’Idiomes i en el cas que sí, a quina llengua i quin nivell s’està matriculat. En el cas dels membres de la comunitat universitària també caldrà que ho indiquin especificant si són estudiants, professorat o personal d’administració. Hi pot participar qualsevol persona a partir dels 16 anys encara que no tingui cap vinculació amb la universitat. El primer premi serà un curs intensiu gratuït d’anglès del Servei d’Idiomes i el segon una sessió gratuïta de fisioteràpia a la Clínica Universitària.

El jurat que decidirà els premis estarà format per l’artista plàstica, Lourdes Fisa, la dramaturga i directora de teatre, Sílvia Sanfeliu, i la vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas. Totes les obres presentades es podran llegir en l’exposició online que es farà a la web d’UManresa-FUB.

La primera edició del concurs de haikus del Servei d’Idiomes es va convocar l’any 2016, com una activitat adreçada i limitada a l’alumnat dels diferents cursos que imparteix aquest departament de la universitat. En aquella ocasió hi van participar 173 persones i la guanyadora va ser Marta Sellas amb el poema titulat “Serendipity”. El segon premi va ser per Núria Sanz i el seu haiku “Claudine”. Tots els treballs es van exposar al vestíbul de l’edifici principal.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Servei d'idiomes i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.