La III Jornada d’Economia de la Catalunya Central del Grup de Professors de Batxillerat aplega 180 persones a UManresa

Manresa, 5 d’abril de 2018.-  Unes 180 persones han participat aquest matí a UManresa en la tercera edició de la Jornada d’Economia de la Catalunya Central que organitza el Grup de Professors d’Economia de la Catalunya Central. La jornada ha aplegat més de 150 alumnes de primer i segon curs de Batxillerat dels instituts Guillem de Berguedà, Moianès, Institut de Vic, Cal Gravat de Manresa i l’Escola Joviat. Durant la jornada, els alumnes han pogut participar en diferents tallers sobre màrqueting personal per a la recerca de feina, comunicació no verbal, elevator pitch, simulació d’un gabinet de crisi, anàlisi tècnica i fonamental de la borsa, gestió econòmica i governança d’una empresa i el vessant empresarial de les xarxes socials. Al final de la jornada, tots els assistents han participat en una dinàmica col·laborativa en format escape room anomenada “L’examen”. En aquesta dinàmica, dirigida per l’empresa especialitzada Cocolisto, els estudiants havien de resoldre un repte amb un temps determinat a partir d’unes pistes que havien de posar en comú per demostrar que sense el treball en equip era impossible de resoldre.

La inauguració de la Jornada ha anat a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, del director dels estudis d’ADE d’UManresa, Jordi Conca, i de la representant del Grup de Professors d’Economia de la Catalunya Central, Carme Pintó. Tot seguit, Roger Esteller, exjugador de bàsquet del FCBarcelona i del TDK Manresa, ha pronunciat la xerrada titulada “Si vols tenir èxit…”. Esteller ha explicat als joves la importància de tenir una metodologia motivacional per assolir l’èxit en qualsevol projecte. “No n’hi ha prou amb l’esforç ni amb tenir un gran talent”, ha dit. Esteller ha assenyalat també la importància de saber treballar en equip, d’apassionar-se, de convertir la pressió en un repte i d’aprofitar l’experiència que adquirim quan cometem errors. Per Esteller, també és clau saber en què som forts i quines són les nostres mancances i “preparar-nos contínuament per aconseguir l’èxit en un món dominat per grans oportunitats i per una competència ferotge”.

La Jornada ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de molts professionals i empreses que han donat suport a la iniciativa del Grup de Professors d’Economia de Batxillerat. Entre els professionals aquest any s’ha comptat amb la col·laboració de Carlos Bella, Sílvia Sanfeliu, Núria Serrat, Aida Camps, Marc Bernadich, Xavier Liso, Alba Rojas, Nil Saladich i Jepi Alberti. Pel que fa a empreses, hi ha col·laborat Fargas-fargas, Casa Tió, Sosa, Enric Rovira, La Moianesa, ecopràctica, Munich, Aneto, Conserves Ferrer, Forn Jorba i el Celler Cooperatiu de Salelles.

01 02 03 04

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Empresa i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.