UManresa presentarà dos nous CFGS i l’oferta de graus per al curs 2018-2019 en una nova edició de la Jornada de Portes Obertes

Manresa, 17 d’abril de 2018.-  El campus Manresa de la UVic-UCC celebra el proper dissabte, 21 d’abril, la Jornada de Portes Obertes, la segona d’aquest curs després que el mes de febrer se’n celebrés una d’exclusiva per al futur alumnat francès que va atraure 113 persones. En aquesta ocasió, la Jornada s’adreça als futurs alumnes del territori català i estatal, tot i que a causa de l’interès de més estudiants francesos s’han programat sessions específiques per a aquest públic. Les principals novetats d’aquesta edició serà la presentació de la nova oferta formativa de cicles formatius de grau superior: un d’educació infantil especialitzat en la ciència i l’experimentació a les aules d’escoles i llars d’infants i un d’administració i finances centrat en la gestió d’entitats i clubs esportius. Una de les activitats que es duran a terme durant la jornada serà un taller de mineria de criptomonedes. Els estudis d’ADE explicaran què són i com funcionen les criptomonedes, com es crea un moneder digital i faran una minada solidària de croats en benefici del nou hospital de dia d’oncologia i hematologia d’Althaia. La Jornada de Portes Obertes es durà a terme entre les 10h i les 14h.

Com cada any, les portes obertes permetran que totes les persones interessades en l’oferta d’estudis d’UManresa coneguin tant les instal·lacions com la metodologia formativa i l’organització dels estudis. Un dels trets diferencials d’aquesta metodologia és l’ús de la simulació com a eina d’aprenentatge. Aquesta es duu a terme de forma transversal en tota l’oferta d’estudis, tant de la branca de Ciències Socials com de Ciències de la Salut. Bona part d’aquesta formació es desenvolupa a les instal·lacions de la Clínica Universitària, un equipament docent i assistencial que està equipat amb la tecnologia necessària i que aquest curs ha començat a acollir les activitats de simulació de la primera promoció dels estudiants de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

La Jornada de Portes Obertes també donarà a conèixer la resta d’equipaments i serveis tant de la pròpia universitat com del Campus, com per exemple el Servei d’Idiomes, el Centre Internacional de Formació Contínua, el Lab 0-6, la Biblioteca del Campus Universitari o la residència universitària. A més, s’informarà als possibles futurs alumnes de l’ampliació de les instal·lacions d’UManresa amb l’edifici anomenat FUB3, que a partir del mes de setembre acollirà tota l’activitat dels estudis de Fisioteràpia. La FUB3 s’està construint en aquests moments en una de les naus de l’antic recinte modernista de l’Escorxador.

Una oferta d’estudis creixent

L’oferta d’estudis que s’imparteixen a UManresa continua creixent aquest curs. Així, si la principal novetat del curs 2017-2018 era la incorporació del Grau en Medicina de la UVic-UCC i el grau semipresencial interuniversitari de Logopèdia amb la UOC, per al curs 2018-2019 s’hi incorpora el creixement del Campus Professional amb una nova oferta relacionada amb els àmbits d’especialització de la universitat. Així, a més del CFGS de Tècnic en Pròtesis Dentals, a partir del proper curs s’hi impartiran els nous d’Educació Infantil i d’Administració i Finances. Tots dos comptaran amb una especialització. En el primer cas relacionada amb el treball que duen a terme els estudis d’Educació Infantil en l’àmbit de la introducció de la ciència i l’experimentació a les primeres edats. En el segon, amb una formació dirigida de forma específica a  persones que es vulguin especialitzar en la gestió d’entitats, empreses i clubs esportius.

A més dels cicles, la Facultat de Ciències de la Salut imparteix els graus d’Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia (semipresencial), a més del doble grau de Podologia i Fisioteràpia i la de Ciències Socials el grau en ADE i el grau en Mestre d’Educació Infantil.

Prop de 500 persones l’any passat

UManresa espera rebre a l’entorn d’unes 500 persones a la Jornada de Portes Obertes, una xifra similar a les visites de l’any passat, que van ser 485, de les quals gairebé 200 eren potencials futurs estudiants i la resta acompanyants.

DSC_0145 DSC_0162 DSC_0213 DSC_0230

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.