El Lab sobre rodes tanca el primer curs d’activitat havent arribat a 5.500 infants

Manresa, 3 d’abril de 2018.- 5.573 nens i nenes de 116 escoles de Catalunya han pogut jugar i experimentar amb les propostes del Lab sobre rodes en el primer curs d’activitat d’aquesta iniciativa, impulsada pels estudis de Grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC. El Lab sobre rodes és una furgoneta que transporta propostes d’experimentació i ciència a escoles bressol de Catalunya. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la implicació econòmica de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), la Diputació de Barcelona i CaixaBank. Les valoracions que han fet els centres escolars que han rebut la proposta constaten que el Lab sobre rodes és una iniciativa molt ben considerada i que aporta elements que dinamitzen la innovació educativa en l’àmbit de la ciència a les primeres edats. Un altre dels aspectes destacats del balanç és que és una proposta que contribueix a la millora de l’educació. De la seva banda, l’equip responsable del projecte considera que la suma d’institucions implicades en el projecte i compromeses amb la millora de l’educació té un gran potencial i hauria de tenir continuïtat.

El Lab 0_6 s’adreça a infants d’entre 0 i 6 anys i té el seu precedent en els ‘Matins d’experimentació a les escoles’, una proposta que els estudis d’Educació Infantil van posar en marxa abans de crear el Lab 0_6. ‘Els matins d’experimentació’ portaven algunes de les propostes d’experimentació i ciència elaborades per estudiants d’educació infantil a les escoles. Eren propostes dissenyades per a la Fira d’Experimentació, una activitat oberta a infants de 0 a 6 anys i a les seves famílies de la qual ja se n’han celebrat set edicions. Totes les propostes que s’hi presenten han estat elaborades amb l’objectiu d’incentivar la curiositat i l’experimentació dels infants. Amb el Lab sobre rodes s’ha recuperat el caire itinerant d’aquella proposta inicial, que es va deixar de fer quan es va inaugurar el Lab 0_6.

DSC_0232 DSC_0256 lab-06-sobre-rodesDSC_0325

Aquesta entrada ha esta publicada en Educació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.