El Claustre dona suport a la designació d’Oriol Amat com a candidat a rector de la UVic-UCC

Un 78% dels assistents al Claustre han donat suport al programa que Amat ha presentat per liderar la institució els pròxims quatre anys

Amat ha defensat un pla per a l’excel·lència, la internacionalització i l’impacte científic, econòmic i social de la Universitat

En la seva presentació, Amat ha assegurat que la UVic-UCC és la universitat catalana “que ho té millor per fer un gran salt qualitatiu en els propers anys”

Vic, 3 de maig de 2018.- Un 78% dels assistents amb dret a vot al Claustre de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha donat suport al pla de govern que el catedràtic d’Economia i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i candidat a rector de la UVic-UCC, Oriol Amat, ha presentat en una sessió extraordinària que ha tingut lloc aquest dijous al migdia a l’Aula Magna de la UVic.

En la sessió extraordinària, a la qual han assistit 315 claustrals dels 600 convocats, els representants de la comunitat han explicat el procés de selecció del candidat en el qual han participat a través de la comissió de selecció. Per a ells ha estat un “procés transparent en què s’ha escollit el millor candidat dels possibles”. El Claustre ha estat presidit, tal com marquen els Estatuts i les Normes d’Organització i Funcionament (NOF) de la Universitat, per la presidenta del Patronat de la FUB i alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha agraït la feina del rector Montaña durant aquests 8 anys. A més, ha anunciat que “comença una nova etapa que esperem que sigui plena d’encerts, amb la col·laboració de tothom”.

Pla d’actuació per a l’excel·lència i la internacionalització

Després, Amat ha desglossat el seu projecte durant 45 minuts i ha demanat el suport de la comunitat per tirar endavant “un projecte il·lusionant a través d’un canvi tranquil”. El candidat, que ha demanat la participació de tothom, ha assegurat que el posicionament del Claustre és “vinculant” per a ell, i que “només vindré si això d’avui surt bé”, ha conclòs.

El candidat ha centrat el seu pla d’actuació en quatre objectius principals: “potenciar la màxima il·lusió i cohesió dels membres de la comunitat universitària”, situar les persones al centre per contribuir “a un món millor”, “garantir l’excel·lència en totes les activitats que la Universitat porti a terme” i “maximitzar l’impacte científic, econòmic i social”.

Per al candidat a rector, “l’estratègia que ha tingut la Universitat  en els darrers anys ha anat en la bona direcció”, i ha assegurat que amb les fortaleses i “comptant amb el seu singular bon govern, és la universitat catalana que ho té millor per fer un gran salt qualitatiu en els propers anys”. Per assolir-ho, l’economista ha dibuixat set línies estratègiques que “poden contribuir a assolir la missió de la institució”. Segons Amat, són “la formació amb impacte: singular i d’excel·lència”, “la recerca d’excel·lència amb impacte i transferència de coneixement”, “la il·lusió de les persones”, “l’impacte al territori”, “la internacionalització”, un “finançament sostenible” i una “excel·lència en governança i gestió”.

Pròxims passos

Amat ha assegurat que, un cop nomenat rector, impulsarà un pla a 90 dies en els quals parlarà amb tothom per fer un diagnòstic i detectar la situació, identificar mesures a prendre i avaluar-ne l’impacte. A més, també ha anunciat la redacció d’un nou pla estratègic 2019-2022. Amb aquest posicionament del Claustre, el Patronat de la FUB, en la sessió plenària del pròxim 28 de juny, nomenarà a Oriol Amat cinquè rector de la UVic-UCC. El passat 19 d’abril, un Patronat extraordinari va designar Amat com a candidat a rector. Amat va ser escollit d’entre les 13 candidatures que van presentar-se per liderar la institució.

La comissió de selecció estava presidida pel primer tinent d’alcalde de Vic, Dr. Josep Arimany. La resta de membres eren la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Dra. Mercè Rosich, en representació de la FUBages; el Dr. Arcadi Navarro, per part de la Generalitat de Catalunya; Joan Font en representació de la societat civil, i un patró representant del Claustre que va ser la professora i investigadora Dra. Núria Simó. També en van formar part tres acadèmics externs, el catedràtic de la UAB i expresident del Col·legi de Metges, Dr. Miquel Vilardell; l’exsecretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Dr. Claudi Alsina, i el director d’ICREA, Dr. Antoni Huerta, que van valorar els candidats en funció dels mèrits acadèmics i de recerca.

Claustre 3 Claustre1 Claustre2

Aquesta entrada s'ha publicat dins de UVic-UCC i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.